ANA BRNABIĆ: Da ne ulazimo u tu igru, u Hrvatskoj je na delu ZASTRAŠUJUĆA REVIZIJA ISTORIJE!
Ana Brnabić, Foto: Beta / Slobodan Miljević

diplomatski protokol

ANA BRNABIĆ: Da ne ulazimo u tu igru, u Hrvatskoj je na delu ZASTRAŠUJUĆA REVIZIJA ISTORIJE!

Takva revizija istorije je jednostavno nedopustiva

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije protiv razmene protestnih nota već da smatra da Srbija ne bi trebalo da ulazi u tu igru jer se time zamagljuje suština - zastrašujuća revizija istorije u Hrvatskoj.

"To je diplomatski protokol i to mora da se radi, ali sam za to da ne ulazimo mi u tu igru zato što ta igra zamagljuje suštinu, a suština je da mi tamo imamo reviziju istoriju i to stravičnu i zastrašujuću reviziju. Nije to bio malo zločinački režim, već režim kojeg bi se svi u Evropi stideli. Verujem da postoji veliki broj građana koji se toga stide, koji nisu za to i koji su za slobodnu, normalnu, demokratsku, evropsku Hrvatsku", rekla je Brnabić.

S druge strane, naglasila je, nema opravdanja za sve koji ne dopuštaju da se oda počast žrtvama logora u Jasenovcu.

"Za sve one koji ne puštaju druge da odaju počast na stratišu kakvo je Jasenovac ili za sve one koji imaju reci opravdanja, ma kakvo to opravdanje bilo, za sve ljude koji koriste 'za dom spremni' ili ustaške uniforme - za to opradanja nema. Ti ljudi moraju da razumeju šta takve stvari i ponašanje donose sa sobom", poručila je premijerka.

Takva revizija istorije je jednostavno nedopustiva, istakla je ona.

"Dok god sam predsednica vlade i kao građanka Srbije, Evrope uvek ću se stalno i iskreno boriti protiv toga", poručila je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.