POSLE IZBORA NA KiM NADAMO SE NASTAVKU DIJALOGA! Premijerka poslala jaku poruku iz Luksemburga
Premijerka Vlade, Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

POSETA LUKSEMBURGU

POSLE IZBORA NA KiM NADAMO SE NASTAVKU DIJALOGA! Premijerka poslala jaku poruku iz Luksemburga

Ona navodi da Beograd traži od Pristine da povuče odluku o taksama i da će nakon toga, rado, istog dana nastaviti dijalog

Objavljeno:

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će posle izbora na KiM moći da se nastave pregovori o dugoročnom, održivom i kompromisnom rešenju između Beograda i Prištine.

"Nadam se da ćemo posle izbora imati ljude koji će biti dovoljno hrabri i odgovorni, pre svega prema svojim građanima, i sposobni da razgovaramo o dugoročnom, održivom rešenju. Mi ćemo biti tu", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Luksemburgu, kako prenose beogradski mediji.

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara iz Luksemburga, rekla da je Beograd posvećen pronalaženju dugoročnog rešenja sa Prištinom, ali da to mora da bude kompromisno rešenje.

"Ne može jedna strana da dobije sve, a druga da sve izgubi", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom, uprkos konstantim provokacijama, te objasnila da je dijalog obustavljen kada je druga strana uvela takse na robu iz Centralne Srbije i BiH.

"Ako zaustavite promet robe na osnovu nacionalnosti, onda nemamo o čemu da pričamo", rekla je Brnabić.

Ona navodi da Beograd traži od Pristine da povuče odluku o taksama i da će nakon toga, rado, istog dana nastaviti dijalog.

Ona je istakla i da druga strana mora da bude posvećena kompromisu jer i sa druge strane stola mora da bude neko ko je spreman da pregovara.

"Nadam se da ćemo posle izbora imati ljude koji će biti dovoljno hrabri i odgovorni, pre svega prema svojim građanima, i sposobni da razgovaramo o dugoročnom održivom rešenju. Mi ćemo biti tu", rekla je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.