REZULTATI LOKALNIH IZBORA U MEDVEĐI: SNS ubedljivo pobedio, a ovo se PRVI PUT DESILO OTKAD SE GLASA U SRBIJI!
Završeni lokalni izbori, Foto: Filip Plavčić

uskoro zvanični rezultati

REZULTATI LOKALNIH IZBORA U MEDVEĐI: SNS ubedljivo pobedio, a ovo se PRVI PUT DESILO OTKAD SE GLASA U SRBIJI!

Pobedu su, pre preliminarnih rezultata, proglasili i sami naprednjaci

Objavljeno:

Završeni su lokalni izbori u Medveđi i prema rezultatima sa skoro svih izbornih mesta najviše glasova osvojila je lista okupljena oko Srpske napredne stranke - skoro 64 %, kaže predsednik izborne komisije Ivan Kostić, a sve ostale liste prešle su cenzus. Mandati će biti podeljeni sutra, kada rezultati budu zvanični.

Da je koalicija okupljena oko SNS pobedila na izborima u Medveđi ozvaničio je pre izborne komisije narodni poslanik Dragan Šormaz. Pobedu su, pre preliminarnih rezultata, proglasili i sami naprednjaci.

Predsednik izborne komisije Kostić potvrđuje da je najveću podršku birača imala lista “Aleksandar Vučić - zato što volimo Medveđu” - 63,9 %. Podršku su dobili od 67,4 % onih koji su u Medveđi danas iskoristili pravo glasa.

I ostale liste prešle su cenzus, pokazuju preliminarni rezultati, a najviše je među njima dobila manjinska lista “Svi za Medveđu” - Muharem Saljihu, koja je imala podršku 10,7 % birača.

Zasad su obrađeni glasovi sa 27 od 28 biračkih mesta - bez Medveđe u kojoj, kako kaže Kostić, ima više od 1.000 birača.

Podsetimo, iako predsednik izborne komisije tvrdi da su lokalni izbori prošli bez incidenata, građani svedoče da su kružili crni džipovi i automobili bez tablica, što je i potvrdio narodni poslanik Šormaz koji je rekao da je reč o funkcionerima SNS koji rade kao mašina i zato "melju opoziciju".

Viđen je i jedan od nosilaca liste Miša Vacić, sa stranačkim kolegama koji su nosili majice Srpske desnice tokom izborne tišine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/JužneVesti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.