VUČIĆ POSLAO BAŠ JAKU PORUKU HRVATIMA: Predsednik o zabrani ulaska srpskih KADETA I PITOMACA!
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Foto: Printscreen

JASNO

VUČIĆ POSLAO BAŠ JAKU PORUKU HRVATIMA: Predsednik o zabrani ulaska srpskih KADETA I PITOMACA!

On je potvrdio je da je policijska stanica u Novskoj bila mnogo ranije obaveštena o poseti delegacije Vojske Srbije

Objavljeno: 08.09.2019. 12:45h
  • 15

Naši kadeti i pitomci i u Mauthauzen idu u našim uniformama, i nikome nisu smetali, ali, smetaju u Jasenovcu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom komentara iz Hrvatske posle zabrane ulaska delegacije Vojsne akademije i dodao da postoji jedna, jedina istina, a Hrvatska neka "neguje" svoje istine.

On je potvrdio je da je policijska stanica u Novskoj bila mnogo ranije obaveštena o poseti delegacije Vojske Srbije, ali je rekao da ne želi da detaljnije ulazi u komentare hrvatskog vrha koji su usledili.

"Naši dečaci, pitomci i kadeti u Mauthauzen idu u našim uniformama, i nikome nisu smetali u Mauthauzenu. Vidim da smetaju u Jasenovcu. Ali znate ta deca su rekla "mi ćemo ostaviti uniforme, ići ćemo u civilu svi samo da odamo pocast jasenovackim zrtvama. Oni su rekli "vi danas 'nećete ući". Dalje neću da aulazim u to", rekao je Vučić novinarima u Titelu posle vojne vežbe.

Ne vidi, kaže, da je u uniformi srpskog vojnika bilo uvrede: "Nije to bila ustaška uniforma, koja je tamo pravila zlocine, ali, zaboravite, neka oni rade svoj posao i imaju svoje istine, a mi ćemo da govorimo o jednoj, jedinoj istini".

Jučerasnji odgovor bio je najbolji koji je mogići dati, napomenuo je Vučić.

"Ne mislim da je daleko dan kada će nam neko govoriti - pitanje je da li je neko u Jasenovcu uopste stradao", napomenuo je on.

Zato se, kaze, sa Miloradom Dodikom dogovorio da izgrade memorijalni centar u Donjoj Gradini.

"Verujem da će tada sva nasa deca, ljudi, ekskurzije zeleti da odaju pocast nasim zrtvama, ali sa druge strane Save i vise niko neće moći da nam zabranjuje i određuje pod kojim pravilima mozemo da posećujemo", istakao je on.

Govoreći o hrvatskoj vojsci Vučić je rekao da Srbija nema nista protiv da imaju snaznu vojsku.

"Hrvatska ima izuzetno jaku armiju, imaju ljude koji su profesionalci i koji odlicno rade svoj posao i na ozbiljan nacin planiraju modernizavciju hrvatske vojske. Ona ima i slabih tačaka, ali je izuzetno snažna armija, proporcionalno broju svojih stanovnika i za respekt. Mi im na tome čestitamo", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media