Mira Marković zvuči isto kao pre 15 godina: Ovo je njena poruka za Srbiju! (AUDIO) (FOTO)

konačno progovorila

Mira Marković zvuči isto kao pre 15 godina: Ovo je njena poruka za Srbiju! (AUDIO) (FOTO)

Slobodan je u Hagu naslutio da će se to događati i nekoliko puta mi je rekao: „Kad sad ovako izmišljaju, šta će tek izmišljati kad ne budem živ?“

Objavljeno: 21:07h

Mira Marković, autorka knjige "Ovako je to bilo", obratila se tačno u podne okupljenima u beogradskom Medija centru. Ona je preko telefona poručila građanima Srbije da su u proteklom periodu iznesene mnoge neistine o njenoj porodici.

- Moja knjiga je biografija vremena u kome su se našle moja zemlja i moja porodica. Ja sam o tom vremenu pisala o tome dok je trajalo, preko dvadeset godina. Odredila sam se prema događajima dok su bili u toku i davala sam ocene i prognoze. I nagoveštavala sam onda, da će se kad nevreme nad našim delom sveta prođe, pojaviti mnogo pisaca o tom nevremenu koji će ga tumačiti sa bezbedne istorijske daljine - rekla je ona.

Ocenila je da u tekstovima u našim medijima dominiraju dva pristupa kada se radi o člancima političkih ljudi i Slobodanovih saradnika.

- Jedni minimiziraju svoju ulogu u politici iz devedesetih godina, naročito kada se radi o događajima prema kojima postoktobarska javnost u Srbiji i deo svetske javnosti imaju negativne ocene. Oni o tim događajima tobože malo znaju, a u vezi onoga što znaju još onda su navodno upućivali na negativni ishod. Takvim svojim pristupom oni se nude postoktobarskoj politici - navela je Mira Marković.

- Drugi su se ponašali obratno i hipertrofiraju svoju ulogu u tom vremenu, naročito u onim događajima koji su dobili podršku istorije prema kojima pozitivan odnos ipak niko nije mogao da izbegne. Oni bi u stvari da se okite bar jednim listom s lovorovog venca koji pripada mrtvom pobedniku - rekla je Marković.

- Meni je nekako naročito teško palo nastojanje nekih bliskih drugova koji su ostali bliski, koji svoje sopstveno mišljenje o političkim i nacionalnim temama pripisuju Slobodanu - navodi ona. - Oni veruju da to čine u najboljoj nameri, da tako emituju sliku o njemu koja će se dopasti javnosti. Ali to je ipak nemoralno, nije na svom mestu. Slobodan je u Hagu naslutio da će se to događati i nekoliko puta mi je rekao: „Kad sad ovako izmišljaju, šta će tek izmišljati kad ne budem živ?!“ Zato je jednom prilikom na sudu kazao: „Niko nema prava da u moje ime iznosi svoje stavove. Svoje stavove iznosim sam i javno“ - prisetila se supruga bivšeg predsednika. (Espreso.co.rs /Izvor: Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.