VUČIĆ GOVORIO NA DEMOGRAFSKOM SAMITU: U Srbiji vlada bela kuga, IZGUBILI SMO GRAD VELIČINE KIKINDE!
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, Foto: KURIR TV

poseta kod suseda

VUČIĆ GOVORIO NA DEMOGRAFSKOM SAMITU: U Srbiji vlada bela kuga, IZGUBILI SMO GRAD VELIČINE KIKINDE!

Predsednik prvo na Demografskom samitu, a onda i u poseti Srpskom zabavištu i gimnaziji Nikola Tesla

Objavljeno: 11:35h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas dvodnevnu posetu Budimpešti, učešćem na Trećem demografskom samitu, gde se obratio učesnicima konferencije govoreći o posledicima bele kuge koja je zahvatila Srbiju.

- U Srbiji to zovemo bela kuga, za poslednjih 20 godina izgubili smo čitav jedan grad veličine Kikinde! - rekao je predsednik učesnicima Demografskog samita govoreći o visokoj stopi mortaliteta i niskoj stopi rađanja u Srbiji. Predsednik je rekao i da je rad na ovom polju izuzetno neizvestan jer kakve god mere posticaja uveli, niste sigurni hoće li one uroditi plodom.

1 / 4 Foto: KURIR TV

Takođe, Vučić je rekao da je budžet Srbije u plusu i da je stopa nezaposlenosti smanjena što bi trebalo da pomogne u demografskom problemu o kojem je prethodno govorio, a što su preduslovi da se neko odluči da zasnuje porodicu.

Prisutnima se, između ostalih, obratio, kako je planirano, premijeri Češke i Slovačke Andrej Babiš i Peter Pelegrini, bivsi premijer Australije Toni Ebot, a pozdravio ih je domaćin skupa, mađarski premijer Viktor Orban.

Predsednik Vučić danas obilazi i Srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum "Nikola Tesla", gde će razgovarati sa učenicima.

Vučić je ukazao da je Mađarska zemlja s velikim privrednim rastom, od koje Srbija može da dobije i dosta investicija. Razgovori, prema njegovim rečima, važni su i zbog velike mađarske zajednice u Srbiji, ali i srpske u Mađarskoj.

"Važno je da gradimo dalje naše odnose", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je po dolasku u Budimpeštu rekao da su bilateralni odnosi Srbije i Mađarske dostigli najviši nivo u istoriji dve zemlje.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.