ŠTA HOĆE, DA SRUŠIMO NARODNO POZORIŠTE? Vučić odgovorio na prozivke zbog TRGA
Aleksandar Vučić, Foto: Filip Plavčić

SIGURAN U BUDUĆNOST SRBIJE

ŠTA HOĆE, DA SRUŠIMO NARODNO POZORIŠTE? Vučić odgovorio na prozivke zbog TRGA

Odbacuje i tvrdnje da se iza radova krije pranje novca

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom otvaranja Trga Republike, ali i kritika da to nije dobro odrađeno, da misli da je u Beogradu mnogo toga urađeno, da je budžet grada danas 600 miliona evra veći i da zato grad može da cveta i da se razvija.

Na TV Pink na opasku novinara da mnogi kažu da sadašnja vlast radi dosta, ali "da nema ukusa", Vučić kaže: "Nisam ja gradio, ali meni Beograd izgleda prelepo i izgledaće sve moćnije i snažnije, a pošto sam obišao celu Evropu i svet mogu da kažem da promenadu koju imamo najlepša - lepša od Tel Aviva, Osla, pa čak i Barselone. Ali, neka svako sam proceni. Ponosan sam na to koliko se ulaže. A politiku u kojoj je glavno kako ćete nekog da uvredite, to su argumenti koje ne mogu da prihvatim." Povodom jučerašnjeg incidenta na Trgu , Vučić kaže da je napadnuti Nemanja Joksimović "vaspitan i pristojan" i da je čak iznenađen hrabrošću koju je pakazao: "Ali, ne razumem smisao. Ovo je , dakle, trg, tu se vidi sva grandioznost projekta, ne pravimo park nego trg", kaže Vučić, a na opaske pojedinaca da trg izgleda socrealistički i da su dve saobraćajne trake malo, odgovara:" Jedino da srušimo Narodno pozorište ili spomenik pa da budu četiri trake".

Kako je rekao, toliko je toga urađeno u Beogradu, počev od "zmijarnika" koji je postojao na mestu današnjeg Beograda na vodi a to je sada najskuplje mesto i najlepša promenada, do Karađorđeve i drugih ulica u gradu.

Ne može, kaže, da razume da neko želi sve najgore svom gradu, da bude lošiji, ružniji.

"Budžet grada je 600 miliona evra veći, toliko smo sposobniji od vas, zato grad može da cveta i da se razvija", istakao je on.

Odbacuje i tvrdnje da se iza radova krije pranje novca.

"Pokažite mi jedan papir... Ni dinar ne bih uzeo. Meni to ne treba, živim bolje od prosečnih ljudi, ali se trudim da ne bude mnogo bolje i da razumem kako žive i jednako volim i Beograd i Niš i Novi Sad, Valjevo. Mene to ne zanima", rekao je Vučić.

Ističe da je teško sve to objasniti onima koji su protiv svakog progresa.

"Morate da idete u korak sa svetom, zato mi idemo u digitalizaciju, brzi internet, pametne klupe u parkovima, a oni koji hoće da zaostaju neka se vrate u svoje vreme. Danas taj trg prvi put izgelda kao trg. Ali ja razumem da je za neke to dodatni problem jer će sad morati da skupe bar 15.000 ljudi, a ne kao do sada 5.000 a govorili da ima 50.000", zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.