VUČIĆ O NAPADU NA SRPSKOG MLADIĆA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Saznali smo da je dečak bio NAMAMLJEN od strane Albanaca
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

UŽIVO U EMISIJI

VUČIĆ O NAPADU NA SRPSKOG MLADIĆA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Saznali smo da je dečak bio NAMAMLJEN od strane Albanaca

Predsednik Vučić je na pitanje o imenovanju Metju Palmera rekao da očekuje da će on voditi američku politiku i da neće biti lako

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u gostovanju u emisiji Hit tvit NA TV Pink najpre prokomentarisao najnoviji incident u severnom delu Kosovske MItrovice. On je istakao da je povređeni srpski mladić van životne opasnosti, a da taj sukob pokazuje da su Albanci opsednuti pitanjem kontrole severa Kosova.

- Dečak je operisan. Imao je ubod u slabinu, nažalost bio je pogođen u arteriju, pa je operacija bila komplikovana, Kako smo saznali dečak je bio namamljen od strane Alabanaca, ali sačekaćemo rezultate istrage - rekao je predsednik Vučić.

foto: Printscreen

Predsednik Vučić je na pitanje o imenovanju Metju Palmera rekao da očekuje da će on voditi američku politiku i da neće biti lako.

- Metju Palmer je odgovoran i marljiv čovek. Smešno mi je kad neko kaže da je "srpski zet". Metju Palmer će sprovoditi politiku SAD snažno i brutalno. Mislim da su Albanci u svojoj borbi za glasove upinju da dokažu svoj antisrpski i antibeogradski pristup.

- Neko je želeo da nam oteža poziciju oko Kosova i u tome je strani faktor uticao. Od pobede na predsedničkim izborima 2017. godine koja je bila čista kao suza kreće delegitimizacija vlasti u Beogradu i Srbiji. Suočili smo se sa užasnim nasleđem. Preduzimao sam najteže reforme, smanjivao sam plate i pnezije da bi nam danas bile više. Suština je u nečemu drugom, u tome da je neko želeo da nam oteža razgovore o Kosovu i Metohiji.

foto: Printscreen

- Naravno, najsnažnija tačka otpora njima i nezavisnosti KiM bez toga da Srbija bilo šta dobije jeste Aleksandar Vučić, šta god drugi mislili. Tadić nam je ostavio granicu na Jarinju, stotine zemalja koje su prihvatile Kosovo, pa neka narod proceni šta nam je ostavio u nasleđe - rekao je predsednik Srbije.

On je posle toga govorio o napretku Srbije:

- Poželeo bih prvacima srećan polazak u školu sutra. Naš zadatak je da im obezbedimo kompjutere da digitalizujemo. Treba da radimo na poboljšanju svega. To mi radimo, povećavamo penzije, plate, to treba da se radi. Danas je Srbija zemlja koja se podiže i gradi, nisu to samo putevi, rekao je Vučić.

Bonus video

PORED POTAPAJUĆIH STUBIĆA, PROVERILI SMO KAKO FUNKCIONIŠE TAČSKRIN NA TRGU: Otkrivamo koje mogućnosti pruža

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.