PRIVEDENA DRŽAVNA STARLETA: Pijana Dušica Jevđenović POLUPALA TRI AUTOMOBILA! Napravila KRAMBOL na Novom Beogradu!
Dušica Jevđenović Zarubica, Foto: Kurir

DOLIJALA

PRIVEDENA DRŽAVNA STARLETA: Pijana Dušica Jevđenović POLUPALA TRI AUTOMOBILA! Napravila KRAMBOL na Novom Beogradu!

Na trežnjenju je bila više od 13 sati i puštena je juče ujutro

Objavljeno:

Dušica Jevđenović Zarubica (28), nekadašnja službenica Ministarstva spoljnih poslova, poznata kao državna starleta, privedena je preksinoć nakon što je pijana, svojim "mercedesom" izazvala karambol i oštetila tri parkirana automobila na Novom Beogradu, saznaje "Blic".

Prema informacijama, Dušica Jevđenović Zarubica u četvrtak u 18.30 sati upravljala je "mercedesom" kada je u Bulevaru Zorana Đinđića, kod broja 112, izgubila kontrolu nad vozilom.

foto: Facebook

Teško pijanstvo

- Njen "mercedes" se kretao tik uz desnu ivicu ulice, u stvari, bulevara. Kako nije mogla da se koncentriše, ispravi volan, i krene pravolinijski, kao na traci, sa strane je udarila tri parkirana vozila i oštetila ih, i to "reno lagunu", "tojotu jaris" i "tiguan". Tek kada je udarila i treći automobil, njen "mercedes" je stao, jer mu je skroz uništen prednji desni točak, pa automobil nije ni mogao da krene dalje - saznaje "Blic" od izvora upoznatog sa slučajem.

Čim se "mercedes" zaustavio, policijska patrola je došla na lice mesta, a iz luksuznog automobila izašla je Dušica Jevđenović Zarubica, po čijem držanju je odmah bilo jasno da nije baš najtreznija.

- Nije pravila nikakve gluposti, niti se opirala. Urađen joj je alko-test koji je pokazao da u krvi ima čak 1,95 promila alkohola. To se tretira kao teško pijanstvo i odvedena je na trežnjenje, u policijsku stanicu Savski venac - navodi naš sagovornik i dodaje:

"I na trežnjenju se ponašala korektno, nije bila obesna kao prilikom ranijih susreta sa predstavnicima organa reda."

Na trežnjenju je bila više od 13 sati i puštena je juče ujutro.

foto: Zorana Jevtić

Kazna

Sudija za prekršaje tek će joj izreći kaznu zbog teškog pijanstva, a prema zakonu preti joj i 15 dana zatvora, od šest meseci do godinu dana zabrane upravljanja automobilom i oduzimanje čak 16 bodova. U praksi je kazna zatvora uglavnom zamenjena novčanom, i to iznosom većim od 100.000 dinara. Osim što će verovatno uplatili iznos u republički budžet, Dušica Jevđenović Zarubica će morati da isplati odštetu i vlasnicima tri oštećena automobila - a ta suma će sigurno biti nekoliko hiljada evra.

Dušica Jevđenović je javnosti u Srbiji postala poznata upravo po susretu sa policajcima 25. jun 2015, svojoj bahatosti i pozivanja na diplomatski pasoš, zbog koje je i dobila titulu državne starlete. Po svemu sudeći, ta oholost, tokom koje je policajcima pretila i jednom čak prsnula suzavac u lice, splasnula je proteklih godina, što potvrđuje njeno ponašanja prilikom provođenja na trežnjenje.

Te junske noć, Dušica i njen brat Ivan su napali policajce ispred stana u kome su živeli u Novom Beogradu. Bojan Milenković i Milan Luković, pozornici iz PS Novi Beograd, došli su po prijavi komšija koji su sumnjali da Ivan obija automobile. Ispostavilo se da je bio pijan, te da nije mogao da otključa svoj automobil. Kada su mu policajci prišli i tražili dokumenta, počeo je da ih psuje i vređa. Dušica je čula viku, sišla je iz stana i počela policajcima da preti uticajnom osobom na visokom položaju koja će ih "uništiti i ostaviti ih bez posla". Pokazivala je diplomatski pasoš i govorila da radi u Ministarstvu spoljnih poslova.

Napad na policiju

To joj nije bilo dovoljno, te je policajca Milenkovića poprskala suzavcem u lice, zbog čega je on bez svesti pao na zemlju. Dušica je pokušala da suzavcem isprska i drugog policajca Lukovića, ali ju je on savladao. Dušica i brat su se prvo branili da nisu krivi, te da su navodno policajci prekoračili ovlašćenja. Na suđenju je navela da ima dete, da se izdržava od alimentacije od 1.000 evra, ali nikada nije otkriveno ko je otac njenog sina, iako su mediji spekulisali da je to jedan uticajni, stariji političar. Na kraju je sa tužilaštvom potpisala sporazum o priznanju krivice, pa se umesto kazne od jedne do osam godina robije, izvukla se s uslovnom kaznom. Osuđena je na 22 meseca uslovno, a njen brat Ivan na 18 meseci, uslovno na četiri godine.

U braku sa kriminalcem

Dušica se u međuvremenu venčala sa Milivojem Zarubicom, zvanim Puja, "balkanskim kraljem trgovine ljudima". Svadbu su napravili u jednom luksuznom restoranu u Nišu, a nakon toga dobili su i dete. Pre samo nekoliko meseci, "državna starleta" je ponovo bila u žiži javnosti nakon što su pojedini mediji objavili njenu priču da mužu oprašta što ju je fizički maltretirao. Nju je navodno suprug davio, počupao joj kosu i nokte i psihički je maltretirao.

Posledice Dušičinog bahaćenja

Kazna - 15 dana zatvora, ili globa ne manja od 100.000; zabrana upravljanja vozilom od 6 do 12 meseci

Šteta - najmanje nekoliko hiljada evra - što na njenom “mercedesu”, što na tri oštećena automobila

Oduzeti saobraćajni bodovi - 16

Bonus video

ĐORĐEVIĆ OBIŠAO BEBU KOJU JE MAJKA OSTAVILA U PORODILIŠTU U VRANJU: Devojčica je super! Najavio bolje uslove za borce i invalide

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.