AMERIČKI OBAVEŠTAJCI IZ CIA UHODE DAČIĆA! Razlog za PRAĆENJE šefa srpske diplomatije zabrinuće sve u Srbiji
Ivica Dačić na udaru, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

POR LUPOM!

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI IZ CIA UHODE DAČIĆA! Razlog za PRAĆENJE šefa srpske diplomatije zabrinuće sve u Srbiji

Sve se prati...

Objavljeno:

Američka obaveštajna služba pomno prati sve poteze šefa srpske diplomatije Ivice Dačića kako bi zaustavila diplomatsku kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, piše "Srpski telegraf", pozivajući se na diplomatsko-bezbednosne izvore.

"Ispituje se sve, jer svaki, pa i najmanji podatak, može da bude od pomoći. Istražuju kontakte i komunikacije kako bi dobili precizne podatke ko su lobisti, koje metode koristi Srbija, da li joj neko pomaže u ubeđivanju trećih država", kažu izvori lista.

Dačić je za list potvrdio da je svestan da je na merama američke službe, podsećajući da su zvaničnici SAD više puta tražili da Srbija prekine sa ovima akcijama.

"Oni uvek, pre nego što dođem u neku zemlju, upozore tu državu da ne menja odluku o priznanju Kosova. Više meseci pokušavaju da nam nametnu taj ultimativni stav da odustanemo, konstantno vrše pritiske i na mene i na predsednika Aleksandra Vučića da mi prestanemo sa kampanjom povlačenja priznanja, a Priština da suspenduje takse", kaže Dačić.

On, međutim, ističe da ga nikakve prismotre, mere i praćenja neće zaustaviti.

"Nema stajanja. Do kraja godine biće još povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, i u Ujedinjenim nacijama biće manje od polovine džrava članica koje priznaju Kosovo. Taj proces se ne može zaustaviti", naglasio je srpski ministar spoljnih poslova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.