TOGO POVUKAO PRIZNANJE KOSOVA NA VIDOVDAN! Ivica Dačić potvrdio lepe vesti za  Srbiju!
Ivica Dačić, Foto: Beta/Miloš Miškov

OBJASNIO

TOGO POVUKAO PRIZNANJE KOSOVA NA VIDOVDAN! Ivica Dačić potvrdio lepe vesti za Srbiju!

Dačić je pokazao i notu o povlačenju priznanja

Objavljeno: 25.08.2019. 21:47h

- Togo je 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova - potvrdio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na Pink televiziji.

On je gostujući na TV Pink pokazao i notu o povlačenju priznanja rekavši da je ona doneta 28. juna na Vidovdan. Dačić je podsetio da je u danu kad je to hteo da objavi Kvinta izdala saopštenje kojim poziva Srbiju da prestane sa aktivnostima na povlačenju priznanja.

- Nismo hteli da ispadne da našu politiku zasnivamo na inaćenju. Mi radimo svoj posao - rekao je ministar.

Kako je rekao, naš je cilj da broj zemalja koje priznaju Kosovo padne ispod polovine članica UN, ispod 97 zemalja: "Time dobijamo to da oni ne mogu da se ponašaju kako hoće, da moraju da idu na dogovor, a ne da smatraju da je ta stvar gotova. Pokazalo se da nije gotova". Kako je rekao, oni ne mogu da budu članice UN-a jer će Rusija da stavi veto u Savetu bezbednosti, ali ako Rusija ne stavi veto, "mi moramo da imamo većinu članica UN na našoj strani". Dačić je dodao da će Srbija nastaviti sa aktivnostima radi povlačenja priznanja Kosova.

On sam je pre nekoliko dana rekao da je lično išao po diplomatsku notu, kao i da je ona u Srbiju stigla na Vidovdan, 28. juna.

Togo je sada deo "spiska" od ukupno 15 zemalja koje su u protekle dve godine povukle priznanje. Do sada su to učinile Lesoto, Papua Nova Gvneja, Burundi, Unija Komora, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Madagaskar, Liberija, Grenada, Palau, Komonvelt Dominika, Solomonska Ostrva i Centralnoafrička republika.

Togo je država zapadne Afrike, koja je do 1960. bila francuska kolonija, nakon čega se izborila za nezavisnost.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media