VUČIĆ MOLIO SLAVNOG PROFESORA DA SE VRATI U SRBIJU! Radenović je rekao PREDSEDNIKU nešto što niko nije očekivao
Aleksandar Vučić i Stojan Radenović, Foto: Prentscren

OČI U OČI!

VUČIĆ MOLIO SLAVNOG PROFESORA DA SE VRATI U SRBIJU! Radenović je rekao PREDSEDNIKU nešto što niko nije očekivao

Predsednik razgovara sa najcitiranijim srpskim matematičarem

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa profesorom matematike Stojanom Radenovićem koji je najcitiraniji srpski matematičar.

- Beskrajno sam zahvalan što toliko vredno radite, lično me je pogodilačinjenica da ste zbog naše sveukupne nedovoljne aktivnosti i pažnje počeli da potpisujete za Saudijsku Arabiju. Ja Vas molim da dođete, a mi ćemo Vam obezbediti uslove kakve svi nude. Ja sam mu ponudio kabinet, profesor je rekao: šta će meni kabinet. Na visoku plasiranost Beogradskog univerziteta na Šangajskoj listi ubedljivo je najzaslužniji profesor Radenović. Država će i sada pokazati da nauci i kulturi vratimo mesto. Vama sam zahvalan na rečima koje su sve probudile da radom i marljivošću možemo nešto uraditi. Nećemo ulagati samo u atuo-puteve, već u nauku i digitalizaciju. On mi je rekao za mene je ovo velika čast, ja Srbiju volim najviše - kazao je Vučić.

Profesor Radenović je da nijedan član SANU neće biti među najcitiranijima jer to zahteva veliku posvećenost. To može da se ostvari i u podrumu, ne samo u kancelariji.

- Vaš poziv iz Njujorka i ovo sad ovde, ovo je mnogo za mene. Da me zove predsednik iz Njujorka. Supruga kaže: da te neko ne zeza. Godinama ne idem leti na plažu.

Vučić je najavio da će za napredovanje na Šangajskoj listi obezbediti poseban budžet za to, za 12 profesora iz Srbije.

- Zamolio bih Vas da utičete i da svoju energiju prenesete i na mlađe ljude.

Oni će kako je najavljeno u Predsedništvu razgovarati o povratku tog poznatog matematičara u Srbiju i Univerzitet u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.