SPS IZLAZI IZ VLADAJUĆE KOALICIJE, IDEMO U OPOZICIJU U STAROM GRADU: Dačić najavio važnu promenu
Marko Bastać, Foto: Prentscren

odluka

SPS IZLAZI IZ VLADAJUĆE KOALICIJE, IDEMO U OPOZICIJU U STAROM GRADU: Dačić najavio važnu promenu

List podseća da je svojevremeno pisao da je Bastać "iz opštinskog budžeta izvukao 167 miliona dinara, kojima je potkupljivao odbornike"

Objavljeno:

Odbornici Socijalističke partije Srbije (SPS) napustiće vladajuću koaliciju u beogradskoj opštini Stari grad, ali to neće ugroziti vlast predsednika opštine Marka Bastaća, jer će on i dalje imati stabilnu većinu, piše današnji "Kurir".

Lider socijalista Ivica Dačić rekao je za list da će na prvoj sledećoj opštinskoj sednici odbornici SPS-a podneti ostavku i pridružiti se naprednjacima u opoziciji.

"Kurir" navodi da će, međutim, tu Dačićevu odluku slediti samo troje od četvoro odbornika SPS-a, jer je jedna, Ana Folgić, kao i još neki odbornici, "zamenila dres".

List podseća da je svojevremeno pisao da je Bastać "iz opštinskog budžeta izvukao 167 miliona dinara, kojima je potkupljivao odbornike".

Šef beogradskih socijalista Nikola Jovanović rekao je za list da će Bastać opstati na vlasti, jer većina okupljena oko njega ne zavisi od odbornika SPS-a i on ima stabilnu većinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.