BRANISLAV LEČIĆ STAO U ODBRANU NENADA JEZDIĆA! Njegove reči neće se svideti HEJTERIMA na MREŽAMA
Foto: Tanjug, Vladimir Sporčić

OŠTRO!

BRANISLAV LEČIĆ STAO U ODBRANU NENADA JEZDIĆA! Njegove reči neće se svideti HEJTERIMA na MREŽAMA

Stao je uz kolegu...

Objavljeno: 11:42h

Od nastupa Nenada Jezdića u ulozi Miloša Obrenovića prilikom otvaranja auto-puta “Miloš Veliki” ne prestaju polemike o njegovom učešću u ovom ceremonijalu, čak ni posle njegovog obrazloženja da se samo odazvao na poziv države.

Glumac i predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije Voja Brajović rekao je za list “Danas” smatra da ne treba pretiravati u kritikama naročito kada je u pitanju, kako kaže, takav vrhunski glumac, kao što je Jezdić.

“Znate kako kaže Aleksandar Popović – postoje samo ljudi i neljudi. Druge podele su lažne. Sve te naše kolege koje se obrću na ovu ili onu stranu u svakom slučaju nisu neljudi. Bez obzira da li je u pitanju Miki Manojlović, Aca Berček, Milan Gutović, Laza Ristovski, Sergej Trifunović, Nenad Jezdić, reč je o barjaktarima glume, vrhunskim glumcima. Ne treba vrhunske umetnike svrstavati ni na jednu stranu, a svako ima pravo da iznese svoj stav”, rekao je Voja Brajović.

Glumac Branislav Lečić izjavio je da ne treba biti isključiv, jer je gradnja svako puta u suštini dobra stvar, što, kako kaže, naravno, ne znači da će prestati da izražava bunt protiv onoga što čini ova vlast, različitim povodima i iz različitih razloga.

“Aleksandar Vučić je taj koji nas deli i nas umetnike i nas kao narod, iako bi trebalo da u svojstvu predsednika države predstavlja oličenje tolerancije i poštovanja za drugačija mišljenja i stavove. Potrebno je, stoga, da se mi, Vučićevi politički protivnici, ponašamo i mislimo drugačije, umesto da podilazimo samovolji i primitivizmu koje pokazuje vlast”, rekao je za Danas Branislav Lečić.

Druga bi, kaže Lečić, situacija bila da su svi umetnici proglasili bojkot, a Jezdić to prekršio.

“Ovako, on je, siguran sam, imao lične razloge što je učestvovao na manifestaciji u organizaciji režima. Takođe, smatram da nije izašao iz okvira profesije”, rekao je Lečić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.