VUČIĆ UPUTIO JASNU I SNAŽNU PORUKU AMERIKANCIMA: Jednu stvar NIKAD NEĆU URADITI!
Predsednik Srbije, Foto: AP/Darko Vojinović

kompromisno rešenje

VUČIĆ UPUTIO JASNU I SNAŽNU PORUKU AMERIKANCIMA: Jednu stvar NIKAD NEĆU URADITI!

Na pitanje da li će on biti taj koji će priznati Kosovo, Vučić je za Glas Amerike kazao da je na to pitanje odgovorio više puta

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da može da se razgovara o svemu kada je reč o kompromisnom rešenju za Kosovo, ali da neće dobiti njegov potpis i podršku da Albanci dobiju sve, a Srbija ništa.

Na pitanje da li će on biti taj koji će priznati Kosovo, Vučić je za Glas Amerike kazao da je na to pitanje odgovorio više puta.

"Možemo da razgovaramo o svemu, samo kada je reč o kompromisu, a o tome da Albanci dobiju sve, a da Srbija ne dobije ništa, moj potpis nećete dobiti nikada i moju podršku nećete dobiti. U ovom trenutku sam predsednik Srbije, možete da pronađete nekog drugog ko će želeti da bez ikakvog kompromisa sledeći samo nečije ultimatume da to prihvati", poručio je Vučić.

On je kazao da je nudio kompromisna rešenja, rekavši da je juče u Njujorku razgovarao o različitim opcijama.

"Nisu u pitanju samo razgraničenja. Mi smo razgovarali o svemu, šta se zbivalo, kako je to išlo, Halstajnova doktrina, pa dve Nemačke, pa smo kroz različite modalitete i koncepcije...mnogo toga smo prolazili u neformalnim razgovorima", rekao je Vučić.

Vučić je kazao i da očekuje veoma teške pritiske na Beograd, da neće biti lako, ali da će se boriti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.