VUČIĆ IZ NJUJORKA IMA DOBRU I LOŠU VEST: Amerikanci ipak traže PRIZNANJE, a ovo je istina o UKIDANJU TAKSI
Vučić u Njujorku, Foto: RTS printscreen

POSETA SAD

VUČIĆ IZ NJUJORKA IMA DOBRU I LOŠU VEST: Amerikanci ipak traže PRIZNANJE, a ovo je istina o UKIDANJU TAKSI

Mi ćemo da radimo marljivo i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji - poručio je Vučić.

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javio se danas iz Njujorka i govorio o sastancima koje je imao sa visokim zvaničnicima u SAD.

- To što sam čuo nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. priznali nezavisnost Kosova i jasno je da tu odluku neće da promene. Postoje 2 dobre stvari koje sam čuo, jedna je loša po nas. Ta dobra stvar je da oni podržavaju naš evropski put, ne ulaze u to kakav će dogovor biti sa Albancima, ali da on postoji između nas i Albanaca. Jasno je da se on završava tako što oni traže međusobno priznanje Beograda i Prištine. To nije suštinska novost - rekao je Vučić.

- Rekao sam im da mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa ne dolazi u obzir. Mi ćemo da radimo marljivo i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji - poručio je Vučić.

Evo šta je još rekao:

- Mislim da oni do kraja novembra do početka decembra neće ukidati takse, iluzorno očekivati da bilo ko od njih traži nešto racionalno. Očekujem da je to moguće da se desi u decembru, uz jaču podršku SAD.

- Mi moramo da se spremimo da budemo dovoljno, snažni i mudri i da znamo šta je realno da bismo sačuvali mir i naše državne interese, i da nam ekonomija napreduje. Značajno je da Amerika želi da nas čuje. Važno je da imamo dobre odnose.

- Bilo je važno da iznesem stavove Srbije, a ako i za pedalj pomerimo stav Ameriike prema Srbiji, napravili smo malo čudo. Razgovarao sam sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, strane investicije ove godine će biti veće za 30-40 odsto nego prošle godine. Zato moramo da vodimo pametnu, promišljenu, mudru politiku i tako ćemo nastaviti. U Americi svi su mi čestitali na odličnim ekonomskim rezultatima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.