DAČIĆ SE NIČIM IZAZVAN JAVIO I OTKRIO PRAVU ISTINU SA SASTANKA POMPEA I VUČIĆA! Niko ovo nije očekivao od njega
Ivica Dačić, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

SVE JE REKAO!

DAČIĆ SE NIČIM IZAZVAN JAVIO I OTKRIO PRAVU ISTINU SA SASTANKA POMPEA I VUČIĆA! Niko ovo nije očekivao od njega

Otkrio je sve...

Objavljeno:

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog dražavnog sekretara Majkla Pompea pokazao je da je Vašington promenio pristup u rešavanju kosovskog pitajna i da se SAD zalažu za kompromisno rešenja koje bi imalo u vidu i interese Srbije.

"Ne treba misliti da su SAD promenile stav o nezavisnosti Kosovu, ali je sada postoji velika razlika između Trampove administracije i ljudi koji čine njegov najuži krug - savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, državni sekretar Pompeo, potpredsednik Majk Pens, i on sam, koji smatraju da je nepohodno da se dalje pregovora i da se traži kompromis", rekao je Dačić za Tanjug.

Komenarišući susret dvojice zvaničnika i poruke koje su sinoć stigle i stižu iz NJujorka on ocenjuje da Vašington zastupa "naše pozicije da kosovsko pitanje nije rešeno".

"To je velika stvar i velika promena u odnosu na dosadašnje tvrdnje koji su dolazile od nekadašnje američke administracije", ocenjuje Dačić.

On je podsetio da ipak postoje i neki drugi glasovi u "dubokoj državi" - Kongresu i Stejt departmentu koji zastupaju politiku autopilota - onu vođenu pre 20 i 30 godina.

foto: Printscreen/youtube

Zato je, kaže on sastanak Vučića i Pompea važan i bitan -da se u ličnim kontaktima uspostave direktne veze za nastavk dijaloga sa SAD na najvišem nivou.

Šef srpske diplomatije je sastanak u NJujorku ocenio kao koristan i iz ugla potrebe da se Pompeom razgovara o našim stavovima, jer je on do sada imao više sastanka sa predstavnicima Prištine.

Sa našim zvaničnicima se retko sastajao, ovo je sastanak na veoma visokom nivou i Pompeo kao jedan od najbližih saradnika preneće Trampu sve ono što se govorilo, rekao je Dačić.

On je ocenio da će u narednom periodu biti još sastanaka na temu KiM ali ne u smislu onoga što je možda želeo Vašington, Brisel ili Pariz.

"Nastavka dijaloga neće biti dok se vlast u Prištini ne konstituiše ... To je ono što smo ukazivali da sa Prištinom uvek ima problem da nešto ne može tražzi stalno izgovore i nijedan dogovor nije ispunjen", rekao je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.