BAHATOSTI POLITIČARA I HAOSU U SKUPŠTINI NEMA KRAJA! Mlate PARE, a NEĆE da dođu na sednicu VAŽNE KOMISIJE za sve
Komisija za ispitivanje posledica NATO bombardovanja, Foto: Grad Kragujevac

SKANDALČINA!

BAHATOSTI POLITIČARA I HAOSU U SKUPŠTINI NEMA KRAJA! Mlate PARE, a NEĆE da dođu na sednicu VAŽNE KOMISIJE za sve

Ovo je zaista prevršilo sve mere...

Objavljeno:

Skupština Srbije formirala je Komisiju za ispitivanje posledica NATO bombardovanja, međutim u parlamentu čuju se jake optužbe da pojedini članovi komisije ne dolaze redovno na sastanke i da izveštaji kasne.

Gore izrečene optužbe na rad Komisije izneo je narodni poslanik general Božidar Delić koji je i tokom zasedanja javno za govornicom Skupštine izneo niz primedbi na rad ove Komisije.

Prema njegovim rečima pojedini članovi i ne dolaze na sastanke, kao i da izveštaji koji se podnose na svakih 6 meseci redovno kasne u parlament.

On je podsetio da izveštaj te komisije treba da bude gotov do kraja 2020. a da mandat ovog saziva parlamenta ističe polovinim sledeće godine.

foto: Nebojša Mandić

Podsetimo Skupština Srbije izabrala je Komisiju za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom.

Komisija, pored predsednika Darka Laketića (SNS), ima šest članova, po tri iz vladajuće koalicije i opozicije.

Ona radi u sastavu: Ivana Stojiljković (SNS), Milovan Drecun (SNS), Danijela Stojadinović (SPS), Gordana Čomić (DS), Dragan Vesović (Dveri) i Dubravko Bojić (SRS).

Danijela Stojadinović, narodna poslanica sa liste SPS kaže sa druge strane za Espreso da Komisija radi u okvirima svojih nadležnosti i da nema nikakvih problema.

foto: Fejsbuk

- Održavamo sastanke, podnosimo izveštaje, imali smo čak tri sastanka i na terenu. Teme se svaki dan same od sebe nameći i njihov spisak se proširuje - kaže nam Danijela.

Na naše pitanje da li svi članovi redovno dolaze na sastanke odgovara:

- Lično nisam propustila nijedan sastanak. Pojedine kolege shodno njihovim obavezama nekad propuste neki, ali ne toliko strašno.

Ima li neko koga bi izdvojili da se baš ne pojavljuje na sastancima?

- Ako moram, to je Gordana Čomić, ona se nije nijednom pojavila na sastancima, verovatno koleginica ima svoje druge obaveze.

foto: Beta/Miloš Miškov

Pozvali smo funkcionerku Demokratske stranke Gordanu Čomić kako bi odgovorila na tvrdnje Danijele Stojadinović, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor na naše pozive ili poruke kako bi potvrdila ili demantovala gore izrečene navode.

foto: Grad Kragujevac

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.