OVA MAPA NAJVEĆI JE ŠAMAR ALBANCIMA I NE ŽELE DA JE VIDE! Ona otkriva kako se zaista u svetu vodi RAT za KOSOVO
Mapa povlačenja priznanja tzv Republike Kosovo, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

OTKRIVAMO

OVA MAPA NAJVEĆI JE ŠAMAR ALBANCIMA I NE ŽELE DA JE VIDE! Ona otkriva kako se zaista u svetu vodi RAT za KOSOVO

Veoma važna mapa za sve u Beogradu i u Prištini

Objavljeno:

Broj zemalja koji su priznali tzv Republiku Kosovo polako, ali sigurno pada i sada je taj broj ispod 100, a kako je rekao šef srpske diplomatije Ivica Dačić cilj Srbije je da se taj broj vrati na period pre 2012. godine!

Togo će najverovatnije biti 15 zemlja koja je povukla priznanje lažne države. Ipak kako Espreso.co.rs saznaje sve je bilo dogovoreno još u maju mesecu ove godine kada je prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić bio u poseti ovoj afričkoj državi.

- Dačić je već tada postavio pitanje povlačenja priznanja tzv Republike Kosovo. Sve je bilo gotovo još tada, a definitivna odluka o povlačenju priznanja bila je doneta nakon posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji - kaže nam naš izvor iz diplomatskih krugova.

Prema njegovim rečima Francuska i dalje ima jak uticaj u Togou, jer je ta država do 1960. godine bila francuska kolonija.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić podsetimo, 19. maja boravio u zvaničnoj poseti ovoj afričkoj zemlji, kada se sastao sa njenim najvišim zvaničnicima , između ostalih i predsednikom Faureom Gnasingbom i svojim kolegom Robertom Dusijem, ministrom spoljnih poslova. To dovoljno govori o potezima Srbije u borbi za ne priznavanje nezavisnosti Kosova.

Togo je tako, još nije zvanično, postao 15 zemlja koja je povukla svoju odluku pre toga to su uradile i Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička republika.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je prošle nedelje iššao po notu 15. zemlje koja žželi da povuče priznanje nezavisosti Kosova, ali da je u danu kad je to hteo da objavi Kvitna izdala saopštenje koje poručuje Srbiji da treba da prestane s akcijom povlačenja priznanja.

Dodaje da je jednostavno politika Srbije takva, te primećuje da kada su drugi priznavali Kosovo nikoga nije brinulo da li će Srbija da se ljuti.

"Kada je reč o bilateralnim odnosima, ja ne mogu nekoj državi da kažem da ne povlači priznanje. Ja ću ovih dana zvanično saopštiti i pokazati tu notu, ono što je zanimljivo, ta nota je doneta na Vidovdan", rekao je Dačić.

Dodao je da je on obiššao 105 zemalja i video da mnoge ne znaju o čemu je tu reč, da su takvu odluku donele neke druge, prethodne administracije, ali i da su oni spremni da te odluke revidiraju.

S druge strane, kako navodi, te zemlje žele da sa nama imaju dobre odnose i da ne pričaju samo o Kosovu, nego generalno o našim odnosima.

"Tanzanija se naljutila jer smo mi posle 5. oktobra zatvorili njihovu ambasadu. Sada ću napraviti jednu rekapitulaciju koliko zemalja priznaje, a koliko ne priznaje Kosovo. Postoje zemlje koje su zamrzle tu odluke, kao što je Peru, Egipat. Meni je cilj da padne ispod 97, koliko je polovina od ukupnog broja članica Ujedinjenih nacija", kazao je ministar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.