OVAJ AUTOPUT JE VENČAO SRBIJU SA CRNOM GOROM! Andrija Mandić žali zbog antisrpske politike u njegovoj zemlji!
Andrija Mandić, Foto: Nemanja Nikolić

stižu pohvale od suseda

OVAJ AUTOPUT JE VENČAO SRBIJU SA CRNOM GOROM! Andrija Mandić žali zbog antisrpske politike u njegovoj zemlji!

Mandić je, u svom obraćanju kod isključenja za Ub, podsetio da je kralj Nikola, nakon oslobođenja Bara, rekao da je Crna Gora dobila izlaz na more, i da se time Srbija venčava sa morem

Objavljeno:

Lider crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić istakao je danas da novi auto-put Miloš Veliki venčava Srbiju sa Crnom Gorom, i svakako sa morem.

Mandić je, u svom obraćanju kod isključenja za Ub, podsetio da je kralj Nikola, nakon oslobođenja Bara, rekao da je Crna Gora dobila izlaz na more, i da se time Srbija venčava sa morem.

"Danas će ovaj put biti deo koji će venčati Srbiju sa Crnom Gorom i svakako sa morem. Verujem da će Luka Bar i železnička pruga Beograd-Bar biti glavni oslonac za ekonomski oporavak Crne Gore", kazao je on dodajući da su preci uvek znali gde treba da se oslone i gde treba da se kreću.

Izrazio je žaljenje što se u Crnoj Gori vodi antisrpska politika i što niko neće da kaže da se gradi autoput Bar - Beograd, već govori samo o Bar-Boljare.

"Taj auto-put bio bi besmislen ako se ne nastavi tamo gde je i glavni put Crne Gore ka Evropi, a to je Beograd", istakao je Mandić.

foto: Nemanja Nikolić

Kazao je da je veoma srećan što može da bude deo važnog istorijskog trenutka, kada Srbija ostvaruje još jednu veliku ekonomsku pobedu.

"Radujemo se jer znamo da to nije samo pobeda Srbije, već svih nas. Kada su pre mnogo decenija Srbija i Crna Gora spajane železnicom jedan naš čuveni srpski književnik iz Crne Gore dao je predlog da želi da finansira metar pruge koji spaja Srbiju i Crnu Goru. Ovo nije metar, već imamo 100 kilometara auto-puta koji ide ka Crnoj Gori", naglasio je Mandić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.