KOJI MINISTAR ĆE NA BRČKANJE I PLAŽE, A KOJI ĆE MEĐU RADNIKE? Vlada Srbije na RADNOM ODMORU, šta god to značilo!
Jadranka Joksimović, Ana Brnabić, Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Foto: Filip Plavčić, Ana Paunković, Damir Dervišagić, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

OTKRIVAMO

KOJI MINISTAR ĆE NA BRČKANJE I PLAŽE, A KOJI ĆE MEĐU RADNIKE? Vlada Srbije na RADNOM ODMORU, šta god to značilo!

Rado idu ministri na odmor...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Vlada Srbije od danas, pa u narednih dve nedelje nalazi se na kolektivnom godišnjem odmoru. Hoće li odmor koristiti i ministri ili će i slobodne dane provesti radno?

Kako saznaje Espreso, neki ministri su već krenuli na letnji raspust, ali ima i onih koji o tome ne razmišljaju.

Iz kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić za Espreso kažu da čitav kabinet uključujući i predsednicu Vlade neće prekidati sa radom.

"Mi radimo i za nas nema odmora", kažu nam u kabinetu Ane Brnabić.

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije odavno nije koristio godišnji odmor, a kao potvrdu toga da Ivica Dačić neće ove godine ići na odmor govori činjenica da će narednih dana otkriti koja je to 15 zemlja koja će povući priznanje tzv Republike Kosovo.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije koristio odmor i nema nameru da to uradi, saznaje naš portal.

foto: MUP

Kako nam iz njegovog kabineta kažu, ministar je aktivan svakodnevno, radi bez prestanka, a to se vidi izjavama u javnosti i u obilascima snaga policije.

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović za Espreso kaže da ona nije na odmoru.

foto: Filip Plavčić

- Ja sam tu, radim. Trenutno se nalazim na trasi Koridora 11. Jedva čekamda otvorimo put Miloš Veliki. To je velika stvar za Srbiju, da se sklonimo više od Ibarske - kaže nam Mihajlovićeva i dodaje:

- Razmišljala sam da odem negde od utorka do petka, ali vrlo teško. Građevinska je sezona.

foto: Nemanja Nikolić

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže za naš portal da za njega nema odmora ove godine.

- Dovoljno je da uključite televizor i da se uverite da svaki dan provodim na terenu. Obilazim zemljoradnike jer sezona je žetvi, kao i stočare. Takav je posao - kaže nam Nedimović.

foto: Filip Plavčić

U Ministarstvu zaštite životne sredine kažu za naš portal da ministar Goran Trivan nije još otišao na odmor i da je svaki dan na poslu, ali da će najverovatnije iskoristiti par dana za odmor.

Ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović kaže za Espreso da će slobodne dane iskoristiti za odmor.

foto: Filip Plavčić

- Da, iskoristiću te dane za odmor, i inače u avgustu su svi u administraciji EU, pa i u većini zemalja članica na kolektivnim odmorima, tako da su intenzitet i obim posla zaista nešto manji nego inače. Naravno, tekuće obaveze kojih uvek ima obavljam u koordinaciji sa kolegama i zaposlenima u ministarstvu i kabinetu, kao i redovnu komunikaciju sa predstavnicima medijima za koje sam dostupna - kaže nam Joksimovićeva.

U ministarstvu rudarstva i energetike kažu za Espreso da nema odmora ni za ministra Aleksandra Antića.

foto: Beta/Ognjen Stevanović

"Ministar radi, za vikend ima planirane aktivnosti u Beogradu, a u ponedeljak je u poseti Kruševcu", kažu za naš portal u ovom ministarstvu.

Kako saznaje naš portal na odmorima su mnogi ministri kao što su Vladimir Vukosavljević, Nenad Popović, Milan Krkobabić, Slavica Đukić Dejanović...

Na pitanje da li će kolektivni odmor koristiti radno ili će ići na odmor nismo dobili odgovor od ministara Mladena Šarčevića, Gorana Kneževića, Nele Kuburović i Aleksandra Vulina.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.