CEPALI PLAKATE VUČIĆA I DOBILI NOVČANU KAZNU: Aktivista LOKALNOG FRONTA mora da PLATI 10.000 DINARA
Lokalni front u akciji, Foto: Espreso.co.rs

rešeno

CEPALI PLAKATE VUČIĆA I DOBILI NOVČANU KAZNU: Aktivista LOKALNOG FRONTA mora da PLATI 10.000 DINARA

Sudija Ustavnog suda koji mu je izrekao presudu, rekao mu je da je još dobro prošao

Objavljeno:

Aktivista i jedan od osnivača Lokalnog fronta iz Kraljeva Branislav Seničić osuđen je na novčanu kaznu od 10.000 dinara zato što je pre dve godine cepao i crtao po plakatima Aleksandra Vučića.

Sudija Ustavnog suda koji mu je izrekao presudu, rekao mu je da je još dobro prošao, jer je mogao biti osuđen i na zatvorsku kaznu.

Podsetimo, u Kraljevu su 20. marta 2017. privedena tri odbornika Lokalnog fronta koji su cepali i prelepljivali plakate tadašnjeg predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. Sve se događalo ispred hale u kojoj je sutradan Vučić održao predizborni miting. Čitavo Kraljevo bilo je oblepljeno plakatima koje je čuvala policija.

U noći kada je „pao“ sa još dvojicom aktivista Lokalnog fronta „suočavao“ se sa plakatima kojima je bila oblepljena hala u kojoj je Vučić sutradan trebalo da održi miting. Seničić kaže da su prišli bilbordu sa namerom da ga poprskaju kada je naišao policijski kombi sa gomilom policajaca. Uhapsili su ih i odveli u stanicu gde su ih tokom noći saslušavali. Proces protiv Seničića vođen je od prekršajnog suda, a na kraju je završio pred Ustavnim sudom, gde je odbijena njegova ustavna žalba na odluku Prekršajnog apelacionog suda u Kragujevcu, pa je osuđen „zbog narušavanja javnog reda i mira“.

BONUS VIDEO:

Kerber

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.