STEFANOVIĆ OTKRIO KADA ĆE SRBIJA IZAĆI NA IZBORE! Pažljivo pročitajte da li će biti i REFERENDUMA o promeni USTAVA
Nebojša Stefanović, Foto: Damir Dervišagić

SAD JE SVE JASNO!

STEFANOVIĆ OTKRIO KADA ĆE SRBIJA IZAĆI NA IZBORE! Pažljivo pročitajte da li će biti i REFERENDUMA o promeni USTAVA

Sve je rekao...

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se u ovom trenutku još ne zna datum izbora, ali da su redovni izbori zakonom određeni tako da moraju biti u martu ili aprilu, kao i da nije realno da se istovremeno raspiše i referendum o ustavnim promenama.

"Oko ustavnih promena, u vezi sa pravosuđem, mnogo je uradjeno, ali ima još dosta posla, tako da nije realno da se sa izborima raspiše bilo kakav referendum", ocenio je Stefanović u intervjuu za "Večerenje novosti".

On je kazao da se ne plaši da bi organizovani bojkot izbora mogao da okrnji legitimitet buduće vlasti.

"Jedan deo opozicije, već sada vidimo, sigurno izlazi na izbore, ali možda će ih deo bojkotovati šta god da vlast uradi, zato što žele da naprave alibi, pošto vide da nemaju podršku kojoj su se nadali", rekao je Stefanović.

On je kazao da je na razgovor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu otišao da čuje šta imaju da kažu predstavnici organizacija CeSID-a i CRTA, kao i da on kaže šta je sve uradjeno u prethodnom periodu.

Stefanović je istakao da je s medjunarodnim organizacijama još 2017. godine započet dijalog o unapredjenju izbornog procesa i dodao da se izbori sprovode u skladu sa zakonima koje je donela, kako je naveo, današnja opozicija.

"Medjutim smatramo da su neuporedivo bolji i uslovi za izbore i atmosfera nego što su bili 2012. godine", ocenio je Stefanović.

Govoreći o dijalog Beograda i Prištine Stefanović je kazao da je logično da se u taj dijalog uključi i Rusija i Kina, u slučaju da se uključi SAD. ; On je rekao da se ne slaže sa nedavnom izjavom ministra za inovacije Nenada Popovića da je "Briselski sporazum mrtav i da EU ne treba više da bude prioritet".

"Oni koji pozivaju na to, moraju i da otvoreno kažu da bi završetak našeg evropskog puta značio i ekonomski krah Srbije, odnosno manje plate i penzije, kao i veću nezaposlenost", ocenio je Stefanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.