VUČIĆ SAOPŠTIO INVESTICIONI PLAN Gradimo kanalizaciju i vodovod za svako selo i grad, 4 milijarde za puteve i pruge
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

AMBICIOZNO

VUČIĆ SAOPŠTIO INVESTICIONI PLAN Gradimo kanalizaciju i vodovod za svako selo i grad, 4 milijarde za puteve i pruge

Predsednik podelio dobre vesti s javnošću

Objavljeno: 14:19h

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, održao je konferneciju za medije na kojoj je saopštio sve u vezi s projektima i investicijama.

Predsednik Srbije na početku je rekao da će pre investicionog plana govoriti o jučerašnjim događajima i nasilnom upadu u Predsedništvo. On je naglasio i to da želi da predstavi šta je do sada urađeno po pitanju investicionog plana za narednih nekoliko godina.

Takođe, pre svega želi da podeli dobre vesti sa javnošću.

Predsednik se osvrnuo i na sastanke vlasti i opozicije, rekavši da nemaju nikakav predlog, već dođu da kažu kako će bojkovati izbore:

"Prihvatićemo koje god predloge imate, sve što traže prihvatamo, ali konačno to uradite. Radite šta god hoćete sa biračkim spiskovima, a je l ste primetili da niko nije rekao da smo sve prihvatili. Šta još hoćete od nas?! Meni ne smeta što imaju svoje medije, sad ću ja njima da se mešam u uređivačku politiku, pa ne pada mi napamet" - saopšti je predsednik Srbije.

O investicionom planu

- Prvi put možemo da pričamo o ovako lepim stvarima jer prvi put imamo novac za sve ovo. Kod mene izgradnja izaziva veliko zadovoljstvo, započeo je Aleksandar Vučić svoje izlaganje u vezi sa planom investicija.

On se dotakao i saobraćajnih nesreća, a vozalima je imao da oruči jedno:

- Nadam se da ćemo smanjiti i broj nesreća i tragedija. Molim sve da odmorni putuju i ne piju kada kreću na put. Nemojte ljudi kada vozite, ko Boga vas molim, prevari vas čašica.

On je istakao da je u planu i ulaganje u putnu infrastrukturu.

- Otvramo i auto-put Miloš Obrenović, i jako mi je drago što je ta moja ideja podržana. Ono čega se jedino plašim i zato želim da budem deo tima, da ih molim da pripreme te projekte za kanalizacije jer mi to ne možemo da radimo iz Beograda. Moraju oni to da dostave, a mi ćemo to da platimo. Mislim da su ovo izuzetne vesti i za sedam dana otvaramo put Miloša Velikog.

Ulganje u putnu i železničku infrastrukturu: Moravski koridor, pruga Beograd-Niš, Niš-Preševo, za Niš-Dimitrovgrad smo već izvojili 263 miliona eva. Ovo sve što vam govorim je novo, novi projekti. Gradimo i brzu prugu. Čak 4 milijarde ćemo uložiti u brze pruge, a od toga barem milijardu u lokalne puteve svuda po Srbiji. Da svaki okrug i opština oseti veliki dobitak od ovoga. Želimo da uložimo u pronatalnu politiku oko 5 stotina evra, to znači da svaka vantelesna oplodnja bude besplatna koliko god puta roditelji pokušali da dobiju dete, rekao je Vučić

Pomenuo je i ulaganje u turizam, a evo šta tu podrazumeva:

- Ulagaćemo i u turizam, u to ulazi i izgradnja metroa, stadiona, zgradu Filharmonije, a napravićemo da muzej Nikole Tesle bude onakav kakvim ćemo se ponositi. I poljoprivreda nam je bitna, želimo da sve obezbedimo od vremenskih nepogoda, kao i da poljoprivrednicima pružimo sve što im je potrebno. Ukupan zbir za sve ovo je 12,4 milijarde.

Predsednik želi i da uloži u mlade i buduće roditelje na sledeći način:

- Izgradnja stanova za mladne bračne parove, jer želimo da im pomognemo, u to ćemo uložiti najmanje 500 miliona. Želimo da mladi ostanu ovde, da ostvarimo dijalog sa njima. Ulaganje u digitalnu infrastrukturu, za to ćemo dati dodatnih 500 miliona. To ne znači da mi smanjujemo budžetska ulaganja, jer hoćemo da budemo prvi u regionu što se savremene tehnologije tiče. Takođe, kada se dete rodi dobijate nešto manje od 1000 evra, na treće deste 10 godina imate po 100 evar svakog meseca, a na četvrto dete 18.000 dinara. Mi sada ovoj novac želimo da uduplamo za svako dete! To je poseban projakat koji pravimo.

Bitno mu je ulaganje u škole i zdravstvene ustanove:

- Ulaganje u škole i posbeno u zdravstvene ustanove dodadtnih 700 miliona evra. Najviše želimo da uložimo u pronatalnu politiku, oko 500 miliona evra, to znači da vantelesna oplodnja bude besplatna bilo koji pokušaj da je u pitanju.

Predsdenik je naglasio i koja je svrha svih investicija:

- Zašto ovo radimo? Pa to oseća i ceni svaki građanin. Svaki čovek drugačije i bolje živi posle toga. Ovo radimo i jer znamo da same lokalne samouprave nikada neće imati dovoljno novca za to. Ovo je fantastična vest za ljude u Srbiji, iako neki ne mogu da poveruju u to.

Aleksandar Vučić želi da pomogne svojim iskustvom i znanjem:

- Zamolio sam predsednicu Vlade da me prime u tim, u sastavljanje strukture investiciong plana. Ali želim da pomognem svojim iskustvom, a i poznajem šta želje građana Srbije. To je potpuno novo lice Srbije! Troškovi za Novi Sad su 27 miliona najviše, zatim Kragujevac pa Niš. Nedostaje nam da dobijemo računicu za Pančevo i Suboticu od prvih deset gradova. Plan nam je da uradimo celu kanalizacionu mrežu, plus vodovod. Na to mislimo da damo, bez Beograda, 3 milijarde evra. To znači da će svaki grad i selo u Srbiji imati čistu vodu, reako je predsednik Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.