POGLEDAJTE NAŠU PARADU U NIŠU I HRVATSKU U KNINU I SVE ĆE VAM BITI JASNO! Vučić objasnio zašto mora ovako
Aleksandar Vučić u poseti Čortanovcima, Foto: Kurir

napredak srbije

POGLEDAJTE NAŠU PARADU U NIŠU I HRVATSKU U KNINU I SVE ĆE VAM BITI JASNO! Vučić objasnio zašto mora ovako

Ni u NATO, niti u bilo koji drugi savez

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče prilikom obilaska radova na vijaduktu "Čortanovci" da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih država i da su odluke Bosne i Hercegovine - odluke organa i političkih stranaka u toj zemlji. Vučić je to rekao na pitanje novinara da li, posle dogovora Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića o formiranju Saveta ministara BiH, ta država "lagano klizi ka NATO-u".

Predsednik je istakao da može da govori samo o Srbiji, koja će, ističe, ostati vojno neutralna, i neće ići ni u NATO, niti u bilo koji drugi savez.

- Mislim da je to najbolji put, a koji će put izabrati BiH njihova je stvar. A šta mi, Srbi mislimo, to je već neko drugo pitanje - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija ostaje vojno neutralna i da zato i brine o svojoj bezbednosti i unapređuje svoju vojsku, jer želi da bude slobodna, da ne zavisi od bilo koga i da sama čuva svoje nebo, zemlju i reke.

- Dovoljno je bilo da pogledate paradu u Nišu, i onu u Kninu, da vidite kako je za pet - šest godina Srbija napredovala, dramatično - primetio je Vučić.

Na isto pitanje, ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, koji je ranije obavljao dužnost ambasadora u BiH, rekao je da je to "interesantno pitanje", ali da kao ambasador Rusije u Srbiji ne može da komentariše dešavanja u drugoj zemlji. On je rekao da Rusija poštuje stav Srbije o vojnoj neutralnosti, za koji kaže da u najvećoj meri doprinosi stabilnosti, razvoju i saradnji u regionu.

Kako je primetio, ako je Srbija neutralna, ima dodatne mogućnosti da se usredsredi na ekonomiju i realizaciju projekata koji doprinose boljitku cele zemlje.

- To je važno. Razumem da ovo nije direktni odgovor na pitanje, ali ja želim da izrazim zahvalnost i potvrdim ono što je predsednik rekao - Srbija je pouzdan, stabilan partner i Rusija je stabilan, kredibilan partner. Mi smo najbolji partneri u svim sferama i naša zajednička istrajnost da damo doprinos stabilnosti na Balkanu - rekao je Bocan-Harčenko.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.