OVO MENJA SVE! Vučić na gradilištu u Čortanovcima
Aleksandar Vučić obilazi radove na železničkoj deonici Stara Pazova - Novi Sad, Foto: Printscreen

Obilazak

OVO MENJA SVE! Vučić na gradilištu u Čortanovcima

Probijanje tunela na trasi Stara Pazova - Novi Sad uveliko traje

Objavljeno: 10:48h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji vijadukta „Čortanovci“ na železničkoj deonici Stara PazovaNovi Sad, u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.

- Čestitam vam i ponosan sam što sve ovo uspeli. Ponosan sam na ovaj projekat i na srpske radnike. Ovo će da promeni izgled Srbije, ovo će promeniti sve! - rekao je Vučić kad je stigao na gradilište.

foto: Printscreen

On se osvrnuo na probleme u saobraćaju i upozorio ljude da voze pažljivo.

- Molim vas ljudi da ne vozite brzo jer smo ovog leta platili ogromnu cenu zbog brze vožnje. - izjavio je Vučić.

Probijanje tunela na trasi Stara Pazova - Novi Sad uveliko traje, a impozantno gradilište, za koje kažu da je najveće železničko gradilište u Evropi, vrvi od građevinaca ruskih i domaćih, koji rade na najzahtevnijoj deonici, od Čortanovaca do Petrovaradina.

Radovi na otvorenoj pruzi Stara Pazova - Novi Sad vredni su 248 miliona dolara, a za probijanje tunela kroz Frušku goru i izgradnju vijadukta odobreno je 350 miliona dolara.

Ruski i srpski građevinci prokopavaju Frušku goru, buše je i podižu vijadukt na najzahtevnijoj deonici budućih pruga velikih brzina od Beograda do Subotice. Kada pruga bude završena, prema najavama, od Beograda do Novog Sada stizaće se za 35 minuta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.