NAPREDNJACI OTKRILI NAJVEĆU TAJNU MARKA BASTAĆA: U pitanju su MILIONI!
Petrović i Bastać, Foto: Printscreen / Youtube, Ivana Radovanov

pljušte prozivke

NAPREDNJACI OTKRILI NAJVEĆU TAJNU MARKA BASTAĆA: U pitanju su MILIONI!

Petrović je uz saopštenje priložio i skeniranu kopiju Odluke o zaključenju okvirnog sporazuma između opštine Stari grad i Kodeks trejda

Objavljeno:

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Luka Petrović tvrdi da je predsednik gradske opštine Stari Grad Marko Bastać pre dva dana zaključio novi ugovor sa firmom Kodeks trejd o iznajmljivanju radne snage u iznosu od 50 miliona dinara i dodaje da Bastać na taj način "izvlači novac iz opštinskog budžeta za svoju političku stranku".

Petrović navodi da je Bastać tokom ove godine firmi Kodeks trejd, na osnovu drugih ugovora, prebacio 42 miliona dinara, što znači da će ta firma u 2019. od opštine Stari grad dobiti 92 miliona dinara, odnosno petinu ukupnog budžeta.

"Pošto budžet gradske opštine Stari Grad iznosi 468 miliona dinara to znači da je Bastać 20 odsto ili petinu budžeta prebacio privatnoj firmi o čijim sumnjivim poslovima su već pisali mediji", upitao je Petrović, koji je i predsednik opštinskog odbora SNS Stari Grad.

On u saopštenju tvrdi da Bastać preko firme Kodeks trejd "izvlači novac iz opštinskog budžeta" jer firma formalno angažuje radnike u opštini za dodatne poslove, a zapravo na taj način Bastać izlači novac za svoju stranku.

"Na taj način on plaća opštinskim parama svoje odbornike, službenike Djilasove stranke u koju je nedavno prešao i huligane koji uništavaju grad i zaustavljaju radove. Recimo, nekoliko odbornika koji ga podržavaju primalo je do skoro novac u SC Milan Gale Muškatirović, iako nikada nisu dolazili na posao. Ne znam da li u Srbiji postoji snažniji primer trgovine uticaja i kupovine odbornika od ovoga što Bastać radi. Po ugledu na njegovog šefa Djilasa koji kupuje poslanike i stranke", rekao je Petrović.

On dodaje da je Bastać za 92 miliona dinara para svih građana Starog Grada, koliko je prebacio toj firmi i potrošio na svoju stranku, mogao da vrati skoro sve dugove SC Milan Gale Muškatirović.

"Ako se neko pitao kako je Bastać napravio milion evra duga za struju, vodu i grejanje u SC Milan Gale Mušktirović sada je sve jasno. Umesto da plaća račune za struju, vodu i grejanje na bazenu prebacivao je pare Kodeks trejdu kako bi finansirao svoju stranku", rekao je Petrović.

On je pozvao nadležne organe da istraže poslovanje gradske opštine Stari Grad i firme Kodeks trejd jer kako je kazao "ne postoji primer u Srbiji a verovatno ni u Evropi da jedan predsednik opštine 20 odsto para iz budžeta izvuče preko privatne firme i potroši ih na svoju političku stranku".

Petrović je uz saopštenje priložio i skeniranu kopiju Odluke o zaključenju okvirnog sporazuma između opštine Stari grad i Kodeks trejda.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.