Ugljanin provocira: Traži od Saveta bezbednosti da pošalje međunarodne snage u Sandžak! (FOTO)

osećaju se izopšteno

Ugljanin provocira: Traži od Saveta bezbednosti da pošalje međunarodne snage u Sandžak! (FOTO)

Bošnjačko nacionalno veće (BNV), na čijem čelu je Sulejman Ugljanin, usvojilo je Odluku o položaju Bošnjaka u Srbiji, kako bi se Bošnjaci zaštitili od terora i represije i kako bi se sprečio konflikt
Objavljeno:

Osim toga, BNV traži da Evropska unija, Savet Evrope i OEBS hitno uspostave svoje posebne posmatračke misije za severni deo Sandžaka koji se nalazi pod upravom Srbije. Ode čovek u političare: Zukorlić više nije muftija! Razlozi za njihovo usvajanje ovih odluka bili su to što su Bošnjaci od 1990. do 2000. godine bili izloženi etničkom čišćenju i organizovanom državnom teroru od strane Srbije i SR Jugoslavije i označeni kao “narod pod pretnjom”.

Direktorka kancelarije za manjinska prava Suzana Paunović ocenila je da Ugljanin zloupotrebljava BNV i od njega stvara ekspozituru svoje stranke SDA Sandžaka. - Bio bi red da Ugljanin pročita Zakon u kojem jasno piše šta su nadležnosti nacionalnih saveta i da otvoreno kaže da je iz budžeta Srbije dobio oko 1,2 miliona evra za podršku u ostvarivanju prava Bošnjaka kojima treba da položi račun - kazala je Paunović. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.