HARADINAJU I GOTOVINI NEĆE BITI PRIJATNO POSLE OVE PALMINE PORUKE: Lider JS traži formiranje SUDA
Dragan Marković Palma oglasio se povodom godišnjice Oluje, Foto: Nemanja Nikolić

rakcija

HARADINAJU I GOTOVINI NEĆE BITI PRIJATNO POSLE OVE PALMINE PORUKE: Lider JS traži formiranje SUDA

On je pozvao na formiranje Specijalnog suda za etničko čišćenje Srba u Oluji

Objavljeno:

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je danas na formiranje Specijalnog suda za kako je rekao, "najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata u Evropi" i ratne zločine počinjene nad Srbima tokom hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja" 1995. godine.

Navodeći da je hrvatsko pravosudje do danas donelo samo dve presude za zločine u "Oluji", kojima su osudjeni po jedan Albanac i Srbin a "nijedan Hrvat", Marković je podsetio da je u toj vojnoj operaciji ubijeno 1.869 Srba, od kojih su 1.220 bili civili.

- Tuđman, koji je naredio "Oluju" rečima da "Srbima treba naneti takve udarce da nestanu sa ovih prostora", Gotovina koji je komandovao i njihovi podanici su Hrvati. Oni su izvršili ubistva u "Oluji". Proterano je sve što je srpsko i zapaljeno je sve što je srpsko. I sve te žrtve tokom "Oluje" Hrvati vode kao žrtve "domovinskog" rata" - naveo je Marković a prenela Jedinstvena Srbija.

On je ocenio da međunarodno pravo ne postoji "dok god Ante Gotovina i Ramuš Haradinaj ne budu cimeri u ćeliji Haškog tribunala i ne odgovaraju za najteže ratne zločine i etničko čišćenje".

- Gotovina i Haradinaj nisu u zatvoru zato jer su ih oslobodile sudije čije su zemlje sponzorisale i "Oluju" i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji". Ali ako nekažnjeno prodju 'Oluja' i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji, onda je sve na svetu i svima dozvoljeno - dodao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.