DAČIĆEVE REČI O OLUJI DRMAJU BALKAN: Ministar uputio VELIKU PORUKU!
Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, Foto: Filip Plavčić

POTPREDSEDNIK VLADE

DAČIĆEVE REČI O OLUJI DRMAJU BALKAN: Ministar uputio VELIKU PORUKU!

Dodao je da glavna poruka današnje komemoracije na godišnjicu stradanja Srba u hrvatskoj akciji "Oluja" treba da bude da "ne smemo dozvoliti da se tako nešto ikada ponovi"

Objavljeno: 10:02h

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas, povodom 24. godišnjice stradanja Srba u hrvatskoj operaciji "Oluja", da će 4. avgust u Srbiji trajno ostati dan koji će po zlu biti obeležavan.

Gostujući na televiziji Pink, Dačić je rekao da na godišnjicu te operacije hrvatske vojske i policije "ne treba da izražavamo mržnju prema drugima nego žaljenje zbog onoga što se desilo našem narodu i izvučemo pouke za budućnost".

"Kada se podvuče crta u odnosima sa Hrvatima, izgleda paradoksalno da neko optužuje Srbiju za genocid a Srba je danas u Hrvatskoj ostalo oko 180.000 dok ih je po popisu iz 1991. bilo 560.000 i više od 100.000 Jugoslovena a tako su se uglavnom Srbi izjašnjavali. U Sarajevu je živelo 150.000 Srba i 100.000 Jugoslovena a danas je Srba u tom gradu manje od 10.000. Nekima ni to nije prepreka da i dalje tvrde da smo mi izvršili genocid", kazao je Dačić.

Dodao je da glavna poruka današnje komemoracije na godišnjicu stradanja Srba u hrvatskoj akciji "Oluja" treba da bude da "ne smemo dozvoliti da se tako nešto ikada ponovi".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.