7. AVGUSTA U NOVOM SADU POČINJE IZGRADNJA PRVIH 548 STANOVA ZA PRIPADNIKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI!
Miloš Vučević, Foto: Nemanja Nikolić

novi projekti

7. AVGUSTA U NOVOM SADU POČINJE IZGRADNJA PRVIH 548 STANOVA ZA PRIPADNIKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI!

Govoreći o izgradnji stanova za službe bezbednosti, u naselju Jugovićevo, Vučević je podsetio da će u tom delu grada biti izgrađen i Ateltski centar, sa atletskim stadionom i dvoranom 

Objavljeno: 02.08.2019. 16:32h

Izgradnja prvih 548 stanova u Novom Sadu za pripadnike službi bezbednosti, policiju, BIA, vojsku, zatvorsku stražu počeće 7. avgusta u naselju Jugovićevo, pored kasarne, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je najavio da će početku radova prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

"Prvih 548 stanova je prva faza ovog projekta i očekujemo da prvi stanovi budu useljeni krajem 2020. godine. Potom nas čeka još 1.472 stana u drugoj fazi isto na Jugovićevu. Pripadnici službi bezbednosti za ove stanove plaćaće 500 evra po kvadratnom metru.

Grad je urbanističkim planovima u tom delu predvideo i izgradnju vrtića i škole", rekao je Vučević. On je o izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti govorio i u kontekstu izgradnje stanova za izbeglice i socijalno ugrožene porodice u Veterniku, to je u toku, a na šta se čekalo skoro 11 godina, jer su građani, kako je rekao, pružali otpor takvoj ideji.

"Novi Sad gotovo 11 godina nije želeo da prihvati inicijativu i finasijsku podršku za izgradnju stanova za izbeglice i socijalno ugrožene porodice u Veterniku. Mi smo pre tri godine doneli odluku o tom projektu i sada uveliko traje prva faza tih radova. Ovo govorim i u kontekstu dva dana pred obeležavanje godišnjice Oluje, stradanja Srba u Srpskoj Krajini", rekao je Vučević.

Govoreći o izgradnji stanova za službe bezbednosti, u naselju Jugovićevo, Vučević je podsetio da će u tom delu grada biti izgrađen i Ateltski centar, sa atletskim stadionom i dvoranom.

"Krajem sledeće godine očekujemo gotov projekat ateltetskog centra, tako da će taj deo grada, gde će živeti gotovo deset hiljada ljudi, kompletno biti opremljen svim sadržajima koji obezbeđuju kvalitetan život ljudima", rekao je Vučević.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media