SRBIJA POBEDILA U ZNAČAJNOJ BORBI! Vučić je saopštio SJAJNE VESTI za sve građane. STIŽE investicija od 400 miliona
Aleksandar Vučić u Predsedništvu, Foto: Printscre

VANREDNO OBRAĆANJE NACIJI!

SRBIJA POBEDILA U ZNAČAJNOJ BORBI! Vučić je saopštio SJAJNE VESTI za sve građane. STIŽE investicija od 400 miliona

Predsednik je saopštio lepe vesti

Objavljeno: 10:17h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Vučić govori o svim aktuelnim temama za Srbiju u ovom trenutku. Obraćanju predsednika prisustvuju Milorad Veljović i Nikola Selaković.

- Posle tri godine pregovora, borbe sa više zemalja ostale su samo dve zemlje u trci za dolazak Toyo Tires korporoaciju, a to su Poljska i Srbija. Danas sam dobio pismo da će japanski proizvođač guma doći u Srbiju. Investicija je vredna 390 miliona evra. 400 miliona evra u prvoj fazi ide u Inđiju. Pozvao sam vas da vam saopštim lepe vesti - rekao je Vučić i dodao da ovo nije kraj saradnje.

Prema njegovim rečima biće zaposleno najpre 523 ljudi, koji će imati značajno veće plate od prosečnih u Srbiji.

- Mi smo veoma srećni i hoću da se zahvalim i Vladi Srbije jer smo na tome radili tri godine, takođe želim da se zahvalim i premijeru Japana. Znate gde oni dođu dolaze i ostale kompanije - rekao je predsednik Srbije i dodao da je ovo prva i jedina kompanija Toyo u Evropi.

- Svi koji su gledali automobilske trke znaju o čemu je reč - rekao je Vučić.

- Čestitam rukovodstvu u Inđiji, čestitam građanima Srbije. Nama ostaje još mnogo da radimo, pre svega u Topličkom okrugu. Moramo mnogo toga da uradimo za Kragujevac, Požarevac, Užice, za Valjevo. To su mesta u kojima nisam zadovoljan koliko smo uradili. Da li ima još mnogo mesta? Sigurno da ima, ali ovim dramatično snažimo severnu pokrajinu - rekao je predsednik Srbije i zahavlio kako je rekao japanskim prijateljima i poručio im je da su dobro došli u Srbiju.

Vučić je rekao da je ovo priča lepša i važnija od svih priča o prisluškivanju ili Kosovu.

- Znate pobediti jednu Poljsku, a da to Japan odlučuje i pobediti mnoge druge jače države velika je stvar. Posebna zahvalnost Cicmilu koji je puno doprineo ovom koraku. Hvala još jednom i Čestitam Srbiji - završio je svoje obraćanje javnosti predsednik Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.