BUKTI RAT U VLADI SRBIJE, SPREMA SE ČISTKA PRED IZBORE! Socijalisti i naprednjaci u KLINČU, a tu je i Nenad Popović
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, Foto: Beta / Miloš Miškov

BORBA ZA POL POZICIJU

BUKTI RAT U VLADI SRBIJE, SPREMA SE ČISTKA PRED IZBORE! Socijalisti i naprednjaci u KLINČU, a tu je i Nenad Popović

Baš se zakuvalo...

Objavljeno:

Ozbiljni potresi događaju se u Nemanjinoj 11, tačnije u vladajućoj koaliciji čiji je stožer i najveća partija u njoj Srpska napredna stranka.

Kako se bliže izbori, koji će prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića biti u martu sledeće godine tako je krenuo i pravi rat za pozicije u koaliciji.

Najpre je predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Maja Gojković udarila na funkcionera SPS i ministra Gorana Trivana jer nije bio prisutan na sednici Odbora za zaštitu životne sredine.

- Gde su zakoni iz oblasti zaštite životne sredine - pitala je Trivanove saradnike Maja Gojković, koja je na člu ovog odbora. "Shvatite ovo kao moju kritiku, jer uveliko kaskamo. Ministar je aktivan, skreće pažnju na probleme koji se tiču zaštite životne sredine, ali mi potrebne zakone u proceduri nemamo", istakla je Gojkovićeva i tako pokrenula pravi rat na relaciji SPS-SNS.

Nastavio je šef poslaničke grupe SNS u parlamentu Aleksandar Martinović koji je kolege iz SPS optužio za nelojalnost i da ih "nema u sali".

Odmah su mu na to odgovorili Đorđe Milićević i Branko Ružić poručivši mu da je SPS lojalan partner i da snažno podržava svaki dogovor Dačića i Vučića.

Poslednji, za sada u nizu sukoba na relaciji naprednjaci i socijalisti dogodio se u Skupštini Srbije kada je dragan Šormaz u sali rekao poslanici SPS Snežani Paunović: "Je*o te Milošević".

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Da je u samoj koaliciji na delu veliki rat za što bolju pol poziciju dokazuju poslednje otrovne strelice koje su jedan prema drugom odapeli ministar Nenad Popović i premijerka Ana Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, naime reagovala je u subotu, 27. jula, na navode Nenada Popovića da je Briselski sporazum „mrtav“ i da „evropskih integracija Srbije više nema“, ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član, i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da su oni koji „to nisu u stanju, slobodni da je napuste“.

Na ove izjave Popovića nadovezali su se i mnogu funkcioneri SNS, a među njima i potpredsednik stranke Milenko Jovanov.

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

"Licemerno je da sede u Vladi, a izigravaju opoziciju. Popović je i u Skupštinu i u Vladu izabran na listi SNS, pa mi nije jasno kako mu je naša politika tada bila dobra, a sad se u jeku najbestidnijih napada na Vučića, setio da ima neku svoju politiku", rekao je on.

Na ovaj rat nadovezao se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prokomentarisao izjavu Popovića da je Briselski sporazum mrtav, uz opasku da na takve izjave ima pravo kao šef stranke, ali da je kao ministar trebalo da se konsultuje sa premijerkom Anom Brnabić koja mu je, kao članu svoje vlade, zamerila na toj izjavi.

Na pitanje da li stav ministra Popovića narušava stabilnost vlade, Vučić je rekao da uvek podržava Anu Brnabić i da "će sve biti u redu".

Rekao je da je Briselski sporazum mrtav. Da li je mrtav ili ne, nije na njemu kao članu vlade da procenjuje. Da li smo završili sa evropskim integracijama, nije njegovo da procenjuje kao član vlade, već samo kao lider partije. Ali, pošto je član vlade trebalo je da se konsultuje, objasnio je on.

foto: Tanjug / Predsedništvo Srbije

Vučić je podvukao da se razgovorom može sve rešiti, kao i uvek.

Kritikovao je licemerje kod onih, kako kaže, koji bi da govore kako bi neko da štiti Ustav ili ne, a koji najgore govore o Popoviću.

Samo bi da nađu da ima sukoba, pukotina i problema... Život nosi sa sobom i različite stavove, a važno je da sednete i razgovarate, poručio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.