NEBOJŠA ČOVIĆ OTKRIO KO ĆE SMENITI HARADINAJA U PRIŠTINI! Ime ovog Albanca Srbima je JAKO poznato (VIDEO)
Ramuš Haradinaj i Nebojša Čović, Foto: Prentscren, Fejsbuk

SVE JE JASNO!

NEBOJŠA ČOVIĆ OTKRIO KO ĆE SMENITI HARADINAJA U PRIŠTINI! Ime ovog Albanca Srbima je JAKO poznato (VIDEO)

Sve se zna...

Objavljeno:

Nekadašnji predsednik organizacionog centra za Kosovo i Metohiju i bivši gradonačelnik Beograda, predsednik upravnog odbora KK "Crvena zvezda", Nebojša Čović govorio je o stanju u južnoj srpskoj pokrajini i najavljenom vanrednim izborima.

Bivši potpredsednik Vlade Srbije gostovao je TV Hepi i sa novinarkom razgovarao o aktuelnim pitanjima, a tokom razgovora otkrio je i ko bi mogao da bude novi premijer tzv. Kosova, da li će biti "novog Dejtona",

14. država koja je povukla priznanje Kosova, to je Centralnoafrička Republika. Da li ovaj potez još više umanjio mogućnost za nastavak dijaloga? - Ne bih rekao da je povlačenje priznanja tzv, Kosova od strane Centralnoafričke Republike umanjilo mogućnost za nastavak dijaloga, ali pravi nervozu kod Albanaca u Prištini. Takođe, tu akciju treba nastaviti i time mislim da počinje da se budi kosovska javnost. Njih to nervira i oni će svakako pokušati da vrše pritisak - upozorio je Čović.

Što se tiče vanrednih izbora na Kosovu, Čović je istakao:

- Tačiju bi odgovaralo da napravi većinu u ovakvom sastavu Skupštine Kosova, jer mislim da Tači dobro sagledava situaciju, ako bude bilo izbora, Haradinaj će imati ogromnu prednost. Nisam baš siguran da će Tači uspeti u većini, dajem 55 odsto za izbore, a 45 da će Tači pronaći većinu u sadašnjem parlamentu.

Ukoliko ne bude vanrednih izbora, postoji nekoliko opcija:

- To je kombinacija sa Isom Mustafom, tu se negde pravi kombinacija. Da li će neko drugi ući u tu kombinaciju, ne znam. Postoji nekoliko viđenijih ljudi koji nisu uprljali ruke krvlju - poručuje Čović.

Konačno, na pitanje da li je moguć "novi Dejton" o Kosovu, Čović kaže:

- Kada je Kosovo u pitanju sve je moguće, samo je pitanje kome će to odgovarati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / TV Happy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.