PUTINOVE ORUŽANE MAŠINE GRME U SRBIJI! Vučić se poklonio ZASTAVI i dočekao SPECIJALNI POKLON iz MOSKVE
Aleksandar Vučić se poklonio zastavi Srbije, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

ZNAČAJNO POJAČANJE!

PUTINOVE ORUŽANE MAŠINE GRME U SRBIJI! Vučić se poklonio ZASTAVI i dočekao SPECIJALNI POKLON iz MOSKVE

Srpska vojska postaje jedna od najjačih na Balkanu...

Objavljeno: 10:59h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Nišu prikazu 10 oklopno-izviđačkih vozila BRDM 2, dobijenih od Ruske Federacije.

Prikaz oklopnih vozila održala se u kasarni "Mija Stanimirović" u 9.30 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je po dolasku u Niš u pratnji ministra vojnog Aleksandra Vučića obišao vozila iz Rusije, prethodno se poklonio srpskoj zastavi i pokazna vežba mogla je da počne.

foto: TANJUG/ RADE PRELIC

- Vaša ekselencijo veliko hvala i molim vas da prenesete moje pozdrave predsedniku Putinu i ministru Šojgu - rekao je Vučić Bocanu Harčenku.

Ambasador Rusije zahvalio je predsedniku Srbije na zalaganju za dobre odnose Rusije i Srbije.

foto: TANJUG/ RADE PRELIC

- Predsednik Putin vam poručuje da je Rusija uvek spremna da pomogne Srbiji i da sarađuje s njom - rekao je Bocan Harčenko.

- Ovo ljudi treba da znaju, Srbija je ovo dobila na poklon lično od predsednika Vladimira Putina i mi to ništa nismo platili - rekao je Vučić.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Stevan Mojsilović rekao je da je ovim poklonom srpska vojska znatno jača i opremljenija.

1 / 3 Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

- Sve se vidi, ne treba ja da vam to objašnjavam - rekao je Mojsilović i istakao da će oklopna vozila biti smeštena u Nišu i da on postaje pravi vojni centar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dolazak novih tipova naoružanja za Vojsku Srbije.

- Nemamo osvajačke ambicije, samo želimo da zaštitimo našu zemlju - rekao je Vučić i dodao da za vojnike i oficire sledi povećanje plata, kao i da niko više ne želi da ide u stara vozila ili helikoptere.

1 / 3 Foto: prentscreen

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, prikazu prisustvuju i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko.

Ministarstvo je u subotu saopštilo da je u Srbiju stiglo 10 oklopnih vozila pešadije, BRDM 2, sa kompletima rezervnih delova.

foto: Prentscren

U saopštenju je navedeno i da se vojno-tehnički sporazum, dogovoren između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, realizuje precizno i u skladu sa ugovorenim rokovima.

1 / 7 Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.