HARADINAJ NEĆE NIKAD BITI KRIV, OSLOBODIĆE GA HAG I SAD! Ovu zamku ZAPADA nije niko primetio, a otkriva mnogo toga
Ramuš Haradinaj u hagu, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

OVO JE JAKO BITNO!

HARADINAJ NEĆE NIKAD BITI KRIV, OSLOBODIĆE GA HAG I SAD! Ovu zamku ZAPADA nije niko primetio, a otkriva mnogo toga

Sve se zna...

Objavljeno:

Sada već bivši premijer tzv Republike Kosovo Ramuš Haradinaj pojavio se u Hagu i branio se ćutanjem, još uvek nije poznato za koje zločine se sumnjiči nekadašnji komandatn UČK, ali je poznato po kom će mu zakonima biti izrečena eventualna kazna.

Kako saznaje naš portal Ramuš Haradinaj neće se naći u sukobu sa međunarodnim pravom po kom su osuđeni mnogi ljudi (uglavnom Srbi) pred tribunalom u Hagu!

- Haradinaju će pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu odgovarati po zakonima koje je donela tzv Republika Kosova, pa i Haradinajeva vlada. Zvuči potpuno paradoksalno, ali tako je - kaže nam naš izvor iz Prištine.

Prema njegovim rečima potpuno je iluzorno očekivati da se u takvoj situaciji osudi bilo ko iz zloglasne UČK, jer su u Prištini zakonom borci iz ove organizacije oslobodioci i junaci.

foto: AP

Da ne očekuje osudu Haradinaja potvrdio je i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da očekuje da će kosovski premijer u ostavci, Ramuš Haradinaj, brzo biti pušten kući iz Haga, i postati 'još veći heroj' govoreći da je ostavkom na mesto premijera Kosova pred odlazak u Specijalni sud "štitio interese Kosova". "Nemam iluzije, niti očekujem mnogo. Očekujem farsu, predstavu i da će reći da su OVK činili junaci koji su štitili zemlju od srpskih agresora", rekao je Vučić. Kazao je da ne misli da je Haradinaj koji je pozvan na saslušanje pred Specijalnim sudom za ratne zločine OVK, povezan sa ubistvom Srba u Starom Gracku, izvršenim na današnji dan pre tačno 20 godina. Vučić je rekao da smatra da je Haradinaj međutim povezan s mnogim drugim zločinima, navodi Beta.

foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je „izlet“ kosovskog premijera u ostavci Ramuša Haradinaja u Specijalno tužilaštvo u Hagu „pretvoren u političku farsu“.

- Taj izlet Haradinaja je pretvoren u političku farsu, zato što je bilo jasno da će otići tamo na svega nekoliko sati, u ovom slučaju je bilo sat vremena, i da će onda biti pušten - izjavio je Dačić na televiziji Pink.

foto: Prentscren

On je dodao da će sva saslušanja u Hagu biti zatvorena za javnost, a da li će nakon toga protiv pripadnika OVK biti podnete optužnice ostaje da se vidi.

Da ne izražavamo unapred sumnju šta će se desiti, ali jedno je sigurno – ceo ovaj proces je izdejstvovan velikim međunarodnim pritiskom posle izveštaja Dika Martija o zločinima OVK, kazao je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.