Hoću da budem ministar finansija u Vučićevoj Vladi: Šešelj već pikira funkciju posle izbora

šta to reče?

Hoću da budem ministar finansija u Vučićevoj Vladi: Šešelj već pikira funkciju posle izbora

Postoji mogućnost da uđemo u Vladu i to neprekidno nudimo Vučiću: ako se okrene od EU i proevropske politike. Najradije bih bio ministar finansija, sredio bih državne finansije kao Milan Stojadinović, kaže lider SRS u intervjuu Nedeljniku
Objavljeno:

Sa Hagom je završio, pa sad može da se posveti pravljenju planova za posle izbora. Spremi se, spremi Kolinda, uskoro ti stižem: Evo šta je Šešelj rekao odmah posle presude! Vojislav Šešelj kaže da se posvetio isključivo predizbornoj kampanji i cilju da radikale vrati u parlament. Ko zna, možda i u Vladu, priznaje vođa radikala u intervjuu za Nedeljnik.

Fonet
Pošto nećete u Hag, spremate li se polako za povratak u Skupštinu? Šešelj se pravi da nema nikakve veze sa kriminalom i mafijom! Šta je pre smrti Đinđić govorio o lideru radikala? - Već imam napisan govor za prvo zasedanje od kog će vlast drhtati. Šta ste napisali? Može li bar prva rečenica iz tog govora? - Evo ja dođoh, evo mene opet. Ko će biti ta nova vlast? Ko će formirati Vladu? - Vladu će najverovatnije formirati naprednjaci i demokrate. I verovatno će manjinske stranke u to da se uključe. Mi ostajemo opozicija. Postoji jedna jedina mogućnost da mi uđemo u Vladu i to neprekidno nudimo Vučiću: ako se okrene od EU i proevropske politike i integracije Srbije usmeri ka Rusima - podržaćemo ga. Ali to u ovom trenutku uopšte nije realno pošto ga poznajem.
Fonet
Hipotetički, ako se slučajno desi - šta je Vučić u toj vašoj zajedničkoj vladi, a šta vi? - To zavisi od izbornih rezultata, ali ja sam spreman da na isti način pravim vladu i sa Pajtićem ako Pajtić odustane od EU i prikloni se integraciji sa Rusijom. Ali to je mnogo manje verovatno nego u slučaju Vučića. A da li je moguće da Vučić bude premijer, a vi zamenik predsednika vlade? - Ja tu nemam nikakvih predrasuda. I Nikola Pašić je u nekoj vladi bio premijer, a u nekoj ministar. Čak i kada je njegova stranka bila na vlasti, Pašić je pristajao da neko drugi bude premijer, a on ministar.
Nebojša Mandić/ Vojislav Šešelj
Koji ministar biste najviše voleli da budete u Vučićevoj vladi? - Najradije bih bio ministar finansija, jer bih državne finansije sredio kao Milan Stojadinović. Kao jedan od najiskusnijih političara, kako prognozirate rezultate izbora? Očekujete li iznenađenja? Otprilike će naprednjaci imati oko 35 odsto. Radikali između 20 i 25 odsto. Demokrate nešto iznad 10 odsto. Socijalisti i Tadić će ostati ispod cenzusa. I Sanda Rašković Ivić sa onom njenom koalicijom i Saša Radulović ostaju ispod cenzusa.
Nebojša Mandić
Ko je vaš najveći protivnik na ovim izborima? Ostavljate utisak da vam je Sanda Rašković Ivić veći rival nego Vučić? - To nije tačno. Ja kad dajem izjave i o jednima i o drugima mediji češće prenose ono što kažem o Sandi nego o Vučiću. Miting smo organizovali pod sloganom "Narodni bunt protiv Vučićevog režima", a tu se Sanda uopšte ne pominje. Nastavak intervjua i odgovore na još pšitanja pogledajte OVDE. (Espreso.co.rs / Nedeljnik online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.