SMEDEREVO JE MOJA LJUBAV! Vučić u ŽELEZARI otkrio šta zaista misli o KINESKOJ INVESTICIJI (FOTO)
Aleksandar Vučić u Smederevu, Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

SVE JE OBJASNIO!

SMEDEREVO JE MOJA LJUBAV! Vučić u ŽELEZARI otkrio šta zaista misli o KINESKOJ INVESTICIJI (FOTO)

Nova ulaganja u srpskog giganta

Objavljeno:

Početak izgradnje novog postrojenja Aglomeracije kompanije Hbis grupe Srbija u Železari Smederevo, u vrednosti od 120 miliona dolara, značajna je investicija, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji polaganja kamena temeljca i zahvalio kinskim prijateljima na ulaganju u železaru.

"Za mene je ovo veliki dan. Investiciju vrednu 120 miliona dolara nismo mogli da obezbedimo jer je to ogroman novac koji sada imamo pošto smo našli najbolje i najveće prijatelje", naglasio je Vučić.

Podsetio je da je predsednik Kine Si Djinping bio u Železari oduševljen gostoprimostovm i srdačnošću radnika.

foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Vučić navodi da u Železari radi više od 5.000 ljudi i da je u poslednjih godinu dana 269 mladih dobilo posao, a da je 501 čovek sa ugovora na određeno prešao na neodređeno vreme.

"Sve to govori o posvećenost Hbisa i Kine i Si Djinpinga da Železara uspe. Znate da uslovi za poslovanje železare nisu laki, i zbog sistema kvota iz EU. Ništa od toga ne bi mogli da izdržimo da nemamo posvecnenolst kinskog rukovodstva i prijatelja".

foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Smederevo je moja ljubav i moj posao, ali to nije morala da bude ljubav i posao Si Djinpinga, rekao je Vučić još jednom zahvalivši kineskom predsedniku na svemu što je učinio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.