OGLASIO SE SELAKOVIĆ I OTKRIO DA LI SE ZBOG VUČIĆA SMENJUJE VLADIKA MAKSIM! Pažljivo pročitajte šta je rekao
Nikola Selaković, Foto: Beta / Jovo Mamula

SVE JE OBJASNIO!

OGLASIO SE SELAKOVIĆ I OTKRIO DA LI SE ZBOG VUČIĆA SMENJUJE VLADIKA MAKSIM! Pažljivo pročitajte šta je rekao

Sve je sada jasno...

Objavljeno:

Vladiku Maksima sklanjaju sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta jer je među arhijerejima koji je kritikovao politiku predsednika Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji, piše Danas, dok generalni sekretar predsednika Nikola Selaković kaže da Vučić i ne zna ko je vladika Maksim i da je to još jedna u nizu neistina.

Selaković je za TV Pink rekao da kao blizak predsednikov saradnik i kao neko ko je u stalnim kontaktima sa SPC odgovorno tvrdi da predsednik Vučić ne zna ko je vladika Maksim i da mu nije poznato ni da je predavač na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, a još manje koji su razlozi za postupke koji se u Danasu navode.

"Sa druge strane mogu da kažem, kao neko ko je bio prisutan na sednici koja je održana zajedno sa Saborom SPC i kojoj su prisustvovali Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, da se na toj sednici, koliko se sećam, vladika Maksim uopšte nije javljao za reč", naveo je Selaković.

Dodaje da je jedna u nizu neistina, koje se u tom tekstu pojavljuju, da su sklonjeni kritičari politike predsednika Vučića na KiM, a da oni nisu ni učestvovali u tom razgovoru, nisu se ni čuli, a za neke od njih i ne zna da li su bili prisutni u sali gde je bio sastanak.

foto: Stefan Kojić

"Ovo pokazuje čime su spremni da se služe ljudi koji sa jedne strane žele da napadaju predsednika Srbije po svaku cenu, čak i u situaciji u kojoj je moguće da ispadnu glupi i budale, a sa druge strane pokazuje koliko je neko željan da naruši jednu vrstu, mogu da kažem, do sada najbolje saradnje vrha srpske države i crkve i uveren sam da u tome neće uspeti", zaključio je on.

List Danas navodi da je Sveti arhijerejski sinod SPC početkom juna odlučio da sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta "ukloni" predavače - episkopa zapadnoameričkog Maksima i docenta Marka Vilotića.

Dodaju da bi to moglo da ima političku pozadinu, jer je vladika Maksim bio među arhijerejima koji su javno, na posledenjem prijemu predsednika Aleksandra Vučića u patrijaršijskom salonu tokom majskog Sabora, javno kritikovao njegovu politiku na KiM.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.