Vojislav Šešelj tuži Haški tribunal, traži 12+2 miliona evra!

Nakon oslobađanja

Vojislav Šešelj tuži Haški tribunal, traži 12+2 miliona evra!

- Možda sam mogao bar malo da dobijem da ne besne srpski neprijatelji i oni koji si antisrpski nastrojeni - kaže lider SRS
Objavljeno: 31.03.2016. 12:19h
Vojislav Šešelj tužiće Haški tribunal posle oslobađajuće presude koja je izrečena danas i zahtevaće 12 plus dva miliona evra.

- Odneo sam zahtev za odštetu od 12 miliona evra još 2012. godine, a možda ću da je dopunim za još dva milona dok sam čekao presudu. Dobio sam i razne bolesti, a i strepeo sam sve vreme od presude. Republiku Srbiju neću tužiti - poručio je lider SRS danas, pa nastavio:

- Malopre su me moji saradnici obavestili o presudi. Konačno su se pojavila dvojica časnih sudija, koji su pokazali da su čast, profesionalizam i obraz iznad političkog pritiska i sa pravnog aspekta doneli jedinu moguću presudu - rekao je Šešelj povodom izricanja oslobađajuće presude u Haškom tribunalu.

Nebojša Mandić/ Vojislav Šešelj


On je na početku konferencije upitao novinare zašto su danas došli u ovom broju.

- Možda sam mogao bar malo da dobijem da ne besne srpski neprijatelji i oni koji si antisrpski nastrojeni - rekao Šešelj.

- Odoleli su svim pritiscima i doneli, s pravnog aspekta, jedinu moguću presudu. Izražavam ogromno žaljenje što moji bliski prijatelji Milan Martić, general Zdravko Tolimir, koji je pogubljen u Haškom tribunalu, Radovan Karadžić i neki drugi nisu imali u Sudskom veću časne sudije. I oni bi bili oslobođeni - dodao je Šešelj.

(Espreso.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media