DAČIĆEVE REČI ODJEKNULE SU NJUJORKOM: Govorio je o GORUĆEM PROBLEMU u regionu
Ivica Dačić, Foto: RTS printscreen

EVO ŠTA JE REKAO

DAČIĆEVE REČI ODJEKNULE SU NJUJORKOM: Govorio je o GORUĆEM PROBLEMU u regionu

Srbija je tokom jula predsedavajuća te grupe

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić obavestio je članice UN Istočno-evropske regionalne grupe (IEG) o nacionalnim i spoljnopolitičkim prioritetima, posebno o situaciji na Kosovu i o ulozi UNMIK-a, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić, koji je učestvovao sinoć na sastanku u Njujorku, održanom pod predsedavanjem Srbije, rekao je da je Srbija spremna za pronalaženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova, ukazavši i na jednostrane mere Prištine koje predstavljaju prepreku za nastavak dijaloga.

U saopštenju se navodi da je Dačić istakao važnost partnerstava i koordinacije unutar IEG i izrazio zainteresovanost Srbije za produbljivanje prijateljskih odnosa i saradnje sa svim državama IEG.

IEG je jedna od pet regionalnih grupa u okviru UN, kojoj pripadaju 23 države članice UN - Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Gruzija, Madjarska, Severna Makedonija, Letonija, Litvanija, Crna Gora, Poljska, Moldavija, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

Srbija je tokom jula predsedavajuća te grupe.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.