CRNOGORCI TRAŽE DA IM SRBIJA IZRUČI OVOG ČOVEKA! Ovo je njihov zahtev
Jovan Vukotić, Foto: Privatna arhiva

ZAHTEV

CRNOGORCI TRAŽE DA IM SRBIJA IZRUČI OVOG ČOVEKA! Ovo je njihov zahtev

Protiv njega je u toku i istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose

Objavljeno:

Crnogorske vlasti uputile su zahtev Srbiji za izručenje Kotoranina Jovana Vukotića (38), kojeg bezbednosni sektor označava za jednog od vodja škaljarskog kriminalnog klana, piše Pobjeda.

Vukotić je u zatvoru u Srbiji jer je osudjen zbog falsifikovanja isprava na 15 meseci zatvora, a Crna Gora ga potražuje zbog tri istrage, u dve se sumnjiči za pokušaj ubistva, a u jednoj za utaju poreza.

Za Kotoraninom su crnogorske vlasti raspisale medjunarodnu poternicu i očekuju da bude izručen vlastima nakon što odleži zatvorsku kaznu u Srbiji.

Jovan Vukotić prema evidenciji bezbednosnog sektora sa sugradjaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski kriminalni klan.

Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i narednog dana je deportovan Srbiji. Zbog tog dela je u Srbiji pravosnažno osudjen na 15-mesečnu zatvorsku kaznu.

Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera, takodje člana suparničke grupe.

Protiv njega je u toku i istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.