JESU NA SERGEJA MISLILI? Organizatori protesta 1 od 5 miliona poručuju - ko se ne pridržava bojkota neka ne dolazi!
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona", Foto: Printscreen

SVE JASNO

JESU NA SERGEJA MISLILI? Organizatori protesta 1 od 5 miliona poručuju - ko se ne pridržava bojkota neka ne dolazi!

Ne žele da odstupe od svojih stavova

Objavljeno:

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" poručili su da je bojkot izbora jedina opcija i apelovali da se svi potpisnici Sporazuma s narodom pridržavaju tog dokumenta, jer - u suprotnom - za njih neće biti mesta u okviru subotnjih demonstracija.

"Apelujemo da svi govornici, svi ljudi koji su svojim delom i radom doprineli protestima, da nastave priču i podrže bojkot i Sporazum s narodom, to im je obaveza i pravo", rekao je student Martin Bežinarević.

On je na konferenciji za novinare na platou ispred Filozofskog fakulteta podsetio da je Sporazum s narodom potpisalo između 150.000 i 200.000 građana i da su se političari time obavezali da neće izlaziti na izbore ukoliko ne budu fer i pošteni.

Bežinarević je, komentarišući nedavno gostovanje predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića na televiziji N1, naveo kako je Trifunović najavio da će taj pokret izaći na sledeće izbore. Podsetimo, Trifunović je gostujući na našoj televiziji rekao da se PSG sprema za izbore, a da li će izaći - zavisi od toga da li će biti ispunjeni zahtevi sa protesta.

Bežinarević je rekao kako želi da podseti sve potpisnike Sporazuma sa narodom, sve stranke, pokrete, pojedince - da su upravo oni predložili većinu tačaka u sporazumu i da su ih prihvatili, tako da svako odstupanje od tih tačaka sa njihove strane jeste direktno kršenje obećanja koje su dali ljudima na ulici, ali isto tako i blaćenje poverenja koje im je narod poverio.

Ukoliko dozvole sebi da izađu na bilo koje izbore koje ova vlast raspiše, oni time direktno daju legitimitet ovoj vlasti i daju legitimitet Aleksandru Vučiću, ocenio je Bežinarević.

Studentkinja Valentina Reković osvrnula se na prošlonedeljni autorski tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je rekla da je Vučić duboko polarizovao društvo kao i da je i u ranijim govorima etiketirao organizatore protesta čime je izazvao prebijanje studenata i medijski linč javnih ličnosti.

"Tim tonom Aleksandar Vučić daje vetar u leđa određenim ljudima da nas ubacuju u botovsku mašinu dajući nam nazive poput: strani plaćenici, soroševci, izdajnici", izjavila je Reković.

Ona je rekla da je Vučić direktno odgovoran za svo nasilje koje raspiruje svojim izjavama i etiketiranjem neistomišljenika kao i da na taj način ugrožava slobodu u društvu.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.