ŠAMARČINA ALBANCIMA! Makron je okrenut SRBIJI! Francuski mediji o onome što boli PRIŠTINU (FOTO)
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić, Foto: EPA/Ian Langsdon

O POSETI MAKRONA

ŠAMARČINA ALBANCIMA! Makron je okrenut SRBIJI! Francuski mediji o onome što boli PRIŠTINU (FOTO)

Pariski dnevnik navodi da je odluka Makrona da poseti jedino Srbiju pokrenula pitanja o tome da li je Francuska izneverila Albance, bilo da su oni na Kosovu i Metohiji, u Albaniji ili Severnoj Makedoniji

Objavljeno: 22:41h

Odluka francuskog predsednika Emanuela Makrona da poseti samo Srbiju, a ne i susedne zemlje, najviše je pogodila Albance, iako se oni suzdržavaju da to javno kažu, ocenjuje danas francuski dnevni list "Lopinion".

- Sa tačke gledišta susednih zemalja, problem nije u tome što je Makron posetio Srbiju, već što je jedino Srbiju posetio. To je nešto slično kao kada bi neki francuski državnik išao u Izrael, a da pritom ne poseti Palestince - kaže diplomatski izvor francuskog lista.

Pariski dnevnik navodi da je odluka Makrona da poseti jedino Srbiju pokrenula pitanja o tome da li je Francuska izneverila Albance, bilo da su oni na Kosovu i Metohiji, u Albaniji ili Severnoj Makedoniji.

List dodaje da se pominje i izvesna prosrpska naklonjenost Francuske, iako se čini da se zvanični Pariz u izrazitoj meri povukao iz bitnih regionalnih pitanja.

- Tačno je da je na Elizeu, kada je reč o odnosima Francuske i Srbije, da ispravi veliku protokolarnu glupost učinjenu tokom ceremonija 11. novembra 2018 - dodaje "Lopinion", pozivajući se na diplomatske izvore.

Tada je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom zvanične ceremonije proslave kraja Prvog svetskog rata u Parizu po protokolu dodeljeno da sedi u pozadini, a ne u prvom redu zajedno sa ostalim predsednicima, među kojima je bio i samozvani predsednik tzv. privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.