SAVETNICA ZA MEDIJE PREDSEDNIKA SRBIJE OTKRILA DETALJE: Ovu STVAR je MAKRON ZAHTEVAO od SVOJIH DOMAĆINA
Savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević, Foto: Beta/Milan Obradović

Otkriva

SAVETNICA ZA MEDIJE PREDSEDNIKA SRBIJE OTKRILA DETALJE: Ovu STVAR je MAKRON ZAHTEVAO od SVOJIH DOMAĆINA

predsednik Makron insistirao da poseti i da se pokloni pred grobom Milunke Savić

Objavljeno: 20:50h

Sve je spremno za prvu posetu francuskog predsednika Srbiji nakon 18 godina. Ovo je izjavila savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević.

Ona je u razgovoru za televiziju "Pink" otkrila nove detalje posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Beogradu, kao i kakvi pokloni su spremni za francuskog predsednika.

"Makron će dobiti pirotski ćilim, konjičku sablju sa ugraviranim srpskim grbom, kao i dva toma diplomatske prepiske iz 1879. godine", izjavila je Vasiljević.

Otkriva da je za Makrona spreman i poseban detalj - imaće priliku da vidi globus koji je tadašnji predsednik SFRJ Lazar Mojsov 1987. godine dobio kao poklon od francuskog predsednika Fransoa Miterana.

Na privatnoj večeri, koju za Makrona organizuje predsednik Vučić, služiće se srpski specijaliteti, kao i srpska vina, kazala je Vasiljević.

Otkriva da je predsednik Makron insistirao da poseti i da se pokloni pred grobom Milunke Savić, najodlikovanije žene Prvog svetskog rata koja je ponela i francuski Orden Legije časti.

Pozvala je sve gradjane koji imaju želju da vide dvojicu predsednika da prisustvuju njihovom obraćanju na Kalemegdanu.

Makronovu posetu Beogradu pratiće veliki broj domaćih, regionalnih i francuskih medija a obraćanje dva predsednika prenosiće i francuska i srpska nacionalna televizija, a akreditovano je 700 medija.

Predsednik francuske boraviće u beogradskom hotelu "Hajat", drugog dana posete planirano je nekoliko dogadjaja posredstvom ambasade Francuske, a predvidjeno je da dvojica predsednika razgovaraju i sa mladima regiona .

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.