POSLANIK SNS ZOVE AMERIKU DA SE UKLJUČI U PREGOVORE O KOSOVU! Političar izneo je svoje viđenje rešenja za KiM
Hašim Tači, Federika Mogerini i Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

ČUDAN STAV!

POSLANIK SNS ZOVE AMERIKU DA SE UKLJUČI U PREGOVORE O KOSOVU! Političar izneo je svoje viđenje rešenja za KiM

Otkud sad ovo?

Objavljeno:

Srbija, pod hitno, zbog privrednog stanja ali i celokupnog društvenog, a pre svega zbog demografije, mora da reši pitanje svog državnog statusa, pitanje svojih granica i pitanje AP KiM, smatra narodni poslanik i član Srpske napredne stranke, Dragan Šormaz.

On je u intervjuu za Podunavlje.info objasnio da to konkretno znači da "mi moramo da rešimo naše odnose sa Albancima, jer smo mi i Albanci dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu i bićemo to čitav naredni vek, najmanje".

- Za stabilnost čitavog regiona, za mir, za privredni napredak u regionu najvažniji su odnosi između Albanaca i Srba. To znači da mi moramo da rešimo pitanje Kosova, koje je započelo da se rešava Briselskim sporazumom, a sada je „zaglavljeno u nekom blatu“. Međutim, mišljenja sam da to pitanje možemo da rešimo tako što ćemo i dalje da budemo saglasni da EU bude medijator, ali je neophodno da se „mnogo jače“ u te pregovore uključe SAD - izjavio je Šormaz.

On je podsetio da Savet bezbednosti UN nije rešio nijedno pitanje od kada je napravljen.

foto: youtube/printsvreen/O2.tv

- Podsetiću, rešili smo pitanje mira u BiH tako što su trojica lidera tri naroda otišli u američku vojnu bazu i tamo je sve bilo završeno. Spor između Grčke i Makedonije je rešen tako što je sleteo šesti činovnik Vlade SAD, posle dolazaka svih iz EU da reše problem koji nisu rešili. Onda je on sleteo na aerodrom „Aleksandar Makedonski“, bio u Skoplju šest sati i vratio se u Ameriku sa aerodroma koji se više nije zvao „Aleksandar Makedonski“. Ne bukvalno, ali kao da je tako bilo. Dakle, Amerika mora da se uključi u te pregovore i mi ne smemo više da ne verujemo Americi. Znam da je ovo teško reći u Srbiji, ali ovo što govorim je realnost - poručio je on.

Šormaz je rekao da je njegova obaveza kao narodnog poslanika je da "kaže narodu istinu, istina je da je predsednik SAD Donald Tramp doveo predsednika Severne Koreje u Vijetnam na razgovore".

- Ako to nije nekome poruka… Šta to znači, znači da su sada SAD najveći spoljno-trgovinski partner Vijetnamu, sa kojim su SAD pre 50 godina imale najkrvaviji mogući rat. Pa je pre nekoliko dana prvi američki predsednik ušao na teritoriju Severne Koreje. Amerika je jedina sila, ne postoje druge sile u celom svetu - naglasio je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.