ALBANCI TERAJU METLOM TAČIJA I EVROPSKU UNIJU IZ DIJALOGA! Priština želi SVOG ČOVEKA na pregovorima sa Beogradom
Foto: Prentscren

SVE SU OTKRILI!

ALBANCI TERAJU METLOM TAČIJA I EVROPSKU UNIJU IZ DIJALOGA! Priština želi SVOG ČOVEKA na pregovorima sa Beogradom

Sve je sada jasno...

Objavljeno: 10.07.2019. 10:49h
  • 2

Poslanik Skupštine Kosova Ilir Deda izjavio je da Evropska unija nema kredibilitet da vodi dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Izbori i eventualna imenovanja u institucije EU, prema njegovoj proceni ne pokazuju snagu EU i Unija, kao takva, nema kredibilitet da vodi proces dijaloga.

Deda je ocenio da je dijalog neko vreme mrtav i da ga treba obnoviti.

"EU nema kredibiliteta kako bi vodila ovaj proces. Imali smo gospodju (Ketrin) Ešton iz Velike Britanije, države koja je najbliža Kosovu, i šta smo dobili? Asocijaciju (opština sa srpskom većinom). Imali smo i gospodju (Federiku) Mogerini iz Italije, isto tako ništa nismo dobili. Tako da nije bitno odakle dolazi visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost", rekao je Deda.

On je ocenio da će na neko vreme doći do pauze u dijalogu, sve dok izabrani i formalno ne preuzmu dužnost, a posle toga slede izbori u Srbiji i na Kosovu.

"Izgubljena je cela 2018. i polovina 2019. godine zbog gluposti gospodina (Hašima) Tačija", rekao je on.

 

Komentarišući predlog za izbor španskog ministra spoljnih poslova Žozepa Borela za posrednika u dijalogu, Deda je rekao da šefovi država, iako su protiv tog izbora, nemaju kredibilitet ni da to kažu.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media