MAKRON U BEOGRAD STIŽE SA 100 ELITNIH LEGIONARA! Bez ovih STVARI nije želeo da PRESPAVA U SRBIJI!
Predsednik Francuske Emanuel Makron sa Aleksandrom Vučićem, Foto: EPA/Ian Langsdon

IMA USLOVE

MAKRON U BEOGRAD STIŽE SA 100 ELITNIH LEGIONARA! Bez ovih STVARI nije želeo da PRESPAVA U SRBIJI!

Makron dolazi sa oko 100 francuskih bezbednjaka

Objavljeno: 09.07.2019. 22:35h
  • 126

Predsednik Francuske Emanuel Makron, koji 15. jula dolazi u dvodnevnu posetu Beogradu, gde će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jedan je od najčuvanijih svetskih lidera u čijem obezbeđenju mogu da učestvuju i pripadnici francuske elitne borbene jedinice - Legije stranaca.

Makron, otkrivaju sagovornici, dolazi sa oko 100 francuskih bezbednjaka. Jedna grupa je već stigla u Srbiju, gde sa pripadnicima srpske policije i službi bezbednosti do detalja priprema plan zaštite.

- Francuska ima jaku obaveštajno-bezbednosnu službu DGSE koja razrađuje plan. Pred dolazak Makrona poslati su francuski specijalci, njih oko 50, koji će u saradnji sa srpskim kolegama obezbeđivati posetu. Proveravaju se sve tačke na kojima će Makron boraviti i rute kojima će prolaziti. Naši agenti lepo sarađuju sa francuskim kolegama, među kojima ima i bivših legionara - priča izvor.

Tokom dvodnevne posete Makrona, kako dodaje, biće angažovano 4.000-5.000 policajaca, uz pripadnike specijalnih jedinica MUP i Vojske Srbije, BIA, VBA i VOA.

Član Svetske asocijacije šefova policije Marko Nicović kaže da je predsednik Francuske jedan od najbolje čuvanih državnika u svetu.

- Nije isključeno da u Makronovom obezbeđenju ima i pripadnika Legije stranaca. Oni su prošli najteže obuke i imaju posebne mentalne i fizičke sposobnosti. To su isključivo komandanti, Francuzi. O njegovoj zaštiti brinu i eksperti farmacije, medicine, hemijskog oružja, da bi eliminisali opasnosti od trovanja hranom ili dodira sa predmetima. Bezbednosno će biti pokriveno mesto gde spava. Čak će doneti čaršave, peškire, sapune, šampone - kaže Nicović.

Kako se saznaje, francuski predsednik će najverovatnije biti smešten u hotel "Hajat". Inače, ulice kojima bude prolazio gost iz Francuske biće zatvorene, šahtovi zavareni, na zgradama će biti snajperisti, a građanima koji stanuju na tim trasama biće naređeno da zatvore prozore i navuku zavese.

Pojačaće se i kontrola kretanja pešaka na prometnim mestima, gde će biti raspoređeni pripadnici Žandarmerije u punoj opremi. Oštrije će biti nadgledana internet komunikacija Srbije i inostranstva.

Bonus video:

(Espreso.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media