NEĆU IĆI U POTOČARE! Brnabić pokazala OŠTAR STAV, LJUTA JE ŠTO NIKO NIJE ODGOVARAO ZA NAPAD NA VUČIĆA!
Ana Brnabić, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

izjasnila se

NEĆU IĆI U POTOČARE! Brnabić pokazala OŠTAR STAV, LJUTA JE ŠTO NIKO NIJE ODGOVARAO ZA NAPAD NA VUČIĆA!

Premijerka je uputila najdublje saučešće svim porodicama svih žrtava sukoba u Bosni i Hercegovini...

Objavljeno: 09.07.2019. 19:16h
  • 88

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da nije pozvana u Potočare i da neće ići na obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici i istakla da činjenica da još niko nije odgovarao za napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima ne šalje dobru poruku.

- Svakako ne daje dobru poruku ni to što je predsednik Aleksandar Vučić, tada kao predsednik vlade, za 20. godišnjicu od ovog užasnog zločina bio u Potočarima, gde je bio napadnut, životno ugrožen, a do dana današnjeg niko nije odgovarao za taj napad. Mislim da ni to nije dobra poruka za regionalnu saradnju - izjavila je premijerka Brnabić, upitana da li će ona ili neko iz državnog vrha Srbije prisustvovati komemoraciji u Potočarima.

Uputila je najdublje saučešće svim porodicama svih žrtava sukoba u Bosni i Hercegovini.

Prema njenim rečima, ona je spremna da uradi sve što je neophodno kako bi region postao bolje i stabilnije mesto za život.

- Ako se stalno vraćamo na jedne iste nesporazume medju nama, neslaganja, prošlost, a ne gledamo u budućnost, onda ni region neće biti nikako drugačiji nego što je bio u prošlosti. Mislim da to nikome nije u interesu - rekla je Brnabić novinarima na Jahorini.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media