Bum, tras, nokaut: Ovo su najveće tuče u kojima su učestvovali srpski političari! (FOTO) (VIDEO)

Funkcioneri, a fajteri

Bum, tras, nokaut: Ovo su najveće tuče u kojima su učestvovali srpski političari! (FOTO) (VIDEO)

Sevale su pesnice, ređale su se lake i teške fizičke povrede, pa su tako pojedini stranački funkcioneri povremeno podsećali pre na ulične nasilnike pre nego na narodne predstavnike
Objavljeno: 28.03.2016. 13:01h
Napad četvoro ekstremista na funkcionere Demokratske stranke Dragana Šutanovca i Balšu Božovića pokrenuo je priču o fizičkom nasilju koje je pratilo političare u Srbiji od uvođenja višestranačkog sistema.

Sevale su pesnice, ređale su se lake i teške fizičke povrede, pa su tako pojedini stranački funkcioneri podsećali na ulične nasilnike pre nego na narodne predstavnike.

Umesto reči, veoma često su se koristile pesnice, a u pojedinim incidentima i pištolji. 

Espreso vas podseća na neke od najznačajnijih incidenata u kojima su učestvovali srpski političari, od kojih sada neki imaju najznačajnije funkcije u Srbiji.

Bez ikakve konkurencije najveći majstor među političarima za izazivanje fizičkih obračuna je Vojislav Šešelj.
On je zaslužan za prebijanje advokata Nikole Barovića.Takođe je učestvovao u polivanju vodom Dragana Maršićanina, čupanju kablova i mikrofona s govornice, ali i po tome što ga je obezbeđenje bukvalno iznosilo iz poslaničke klupe.

Premijera Aleksandra Vučića pretukli su pripadnici MUP-a na mitingu koji je održan na Trgu republike 2007. godine. On je tada nazivao žandarme "miševima" i pozivao ih na tuču.
Tomislav Nikolić počupao je svojevremeno za kosu Srboljuba Živanovića, jer mu je psovao majku.

Poslanik SRS-a Nataša Jovanovic, nakon žučne rasprave, prilazi tadašnjoj predsedavajućoj Nataši Mićić i poliva je vodom na opšte zaprepašćenje prisutnih poslanika. Nakon incidenta poslanici SRS-a izriče se mera udaljenja iz skupštinske sale.
Lidera Nove Srbije Velimira Ilića udario je pesnicom u glavu Dejan Stojadinović, dok je političar davao intervju novinarima 5. februara 2010. u centru Beograda. Velimiru Ilić ukazana je pomoć u Kliničkom centru Srbije, gde je i zadržan na ispitivanjima.
Poslanica Gordana Pop Lazić, tokom skupštinske rasprave 2009. godine, gađala je cipelom predsedavajuću Skupštine Srbije zbog čega joj je izrečena mera udaljenja i određena je kraća pauza u radu.
Uoči vaterpolo utakmice između Crvene zvezde i Segeda u Segedinu, lidera LDP Čedomira Jovanovića prebila je grupa „delija“. Napad se desio na jednom od segedinskih splavova, a vođa napada je bio pokojni Velibor Dunjić, vođa navijača.
Tokom snimanja intervjua za novosadsku televiziju Apolo, Velimir Ilić je, nezadovoljan postavljenim pitanjem, šutnuo u koleno novinara te televizije.
Lider LSV- a Nenad Čanak je sa svojim telohraniteljima 2012. godine brutalno prebio Pavla Lešanovića (47) ispred kafane “Tako je suđeno” u Novom Sadu.
(Espreso.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media